12:22 21 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.42
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
  100523

  Aceasta va fi arma în bătălia cu formidabila armată de peste 1800 de primari ai PSD – asta a reieșit dintr-o uimitoare declarație a ministrului Dezvoltării

  BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Vă amintiți sloganul PSD din perioada Viorica Dăncilă – ”PNDL 1 ȘI 2 scot din noroi satele României”?

  Conceput ca sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală, însemnând investiții în sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, iluminat public, transport - drumuri, salubrizare, cultură etc. – ei bine, acest program devine acum arma principală a PNL în bătălia cu PSD.

  Mai bine zis aceasta va fi arma în bătălia cu formidabila armată de peste 1800 de primari ai PSD! Cel puțin asta a reieșit dintr-o uimitoare declarație a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan – ”Grindă”, în care acesta a acuzat că lucrările de investiţii făcute prin PNDL 1 şi 2 nu au fost niciodată verificate și că DNA a intrat pe fir!

  ”PNDL 1 şi 2 nu a fost verificat până în noiembrie 2019”, a afirmat Ștefan, subliniind că ”s-au derulat miliarde de lei iar aceste lucrări nu au fost verificate niciodată”.

  În direct la DIGI24, Ștefan a spus că de când a ajuns în fruntea ministerului a trecut la treabă în această direcție!

  ”Am format echipe mixte cu membrii Corpului de Control, am făcut aceste controale - dacă eu am reuşit în trei luni, ei de ce nu au reuşit în aceşti ani?”, a declarat Ion Ştefan.

  Mai mult, ministrul ”Grindă” nu lucrează singur, ci pe fir a intrat și DNA… care ar fi ridicat ieri ”documente” despre lucrări efectuate prin programele PNDL.

  ”DNA-ul a venit şi astăzi (luni, n.n.) şi am predat anumite documente pentru anumite lucrări”, a declarat Ion Ştefan.

  Mai mult, Ștefan a anunţat că a oprit de la plată lucrări în valoare de 500 de milioane de lei! Pentru acestea fuseseră emise cereri de decontare, dar investiţiile erau ”fie complet neefectuate, fie realizate doar parţial”, a explicat ministrul.

  Precizăm că numai în cea de-a doua etapă a PNDL însemnă finanțarea a 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective din alte domenii eligibile, fiind alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei.

  Deci, loc de găsit nod în papură, adică de făcut sesizări, dosare – sau chiar ”economii”, cum este cazul celor 500 de milioane. Dar, în primul rând, e vorba de o armă de luptă contra primarilor PSD – care, desigur, au accesat/beneficiat de asemenea programe.

  Тема:
  Activitatea guvernului Ludovic Orban (138)
  Tagurile:
  DNA, PSD, primari, Guvern, Orban

  Știrile Zilei