16:55 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  97424

  Așa cum am dezvăluit prima dată în analiza din Sputnik, PNDL și alte programe de dezvoltare locală devin acum arma principală a PNL în bătălia cu rețeaua de primari PSD.

  BUCUREȘTI, 13 feb - Sputnik, Dragoș Dumitru. După cum se știe, principalul obstacol în cale victoriei depline a PNL în alegeri este uriașul număr de primari ai PSD – circa 1800 din cei circa 3000 din România. Ori, aici se va duce bătălia – pentru anihilarea rețelei de aleși locali ai PSD.

  Așa cum am dezvăluit prima dată în analiza din Sputnik, PNDL și alte programe de dezvoltare locală devin acum arma principală a PNL în această bătălie cu PSD.

  Asta a reieșit dintr-o uimitoare declarație a ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan – ”Grindă”, în care acesta a acuzat că lucrările de investiţii făcute prin PNDL 1 şi 2 nu au fost niciodată verificate și că DNA a intrat pe fir!

  După ce au reacționat și alte mass media, ministrul a recunoscut că s-au făcut sesizări care vizează primari, a negat că ar fi doar primari PSD, dar nu a vrut să detalieze și să precizeze ce culori politice au primarii reclamați.

  Ei bine, azi se confirmă ipoteza analizei din Sputnik: fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, a fost pus de procurori sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat ar fi falsificat 1.080 de procese verbale necesare primăriilor pentru a obţine finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (pentru proiectele locale).

  În același timp, 17 percheziţii au loc azi la primării din întreaga ţară, într-un dosar care vizează finanțarea unor proiecte locale derulate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

  De precizat că, în guvernarea PSD, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză gestiona Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, prin care se acordau finanţări primăriilor pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

  Tematic

  Colonelul Dragomir bate obrazul PSD: “Cei de care fugiți azi v-au adus la 45%!”
  Demisie NUCLEARĂ, un GREU din PSD: ”Pentru mine, activitatea politică e un capitol închis”
  Victor Ponta și Felix Rache, palmă pentru Marcel Ciolacu – chiar în casa șefului PSD
  PSD a câștigat: modificarea OUG 114 a fost declarată neconstituţională
  EXCLUSIV: Guvernul PNL atacă primarii PSD – lovitura anului, DNA implicat!
  Tagurile:
  Procurori, primari, PSD


  Știrile Zilei