00:09 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2004111

  ”Aici este o problemă esenţială… întrebarea este dacă cei care conduc acum partidul doresc sau nu să aibă un sfat al bătrânilor!”

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un ciudat ”Raport” realizat de fostul consilier prezidențial și ministru al Culturii Ionuț Vulpescu se pune problema ca Ion Iliescu și Adrian Năstase să fie membri de drept ai Biroului Politic Național.

  În acest context, fostul premier Adrian Năstase a fost întrebat de jurnaliștii DC News dacă ar accepta să revină în PSD. Răspunsul marelui om politic a fost tranșant:

  ”În mod evident, răspunsul este nu, pentru că statutul partidului este destul de clar - se spune că persoanele condamnate nu pot fi membri de partid”, a spus Adrian Năstase.

  Cu ironie amară, fondatorul PSD face o remarcă subtilă: ”Nu vreau să comentez faptul că am fost condamnat pentru chestiuni legate de partid şi de finanţarea partidului şi că am plătit eu banii pentru finanţarea campaniei din 2004”.

  Pe de altă parte, Năstase arată că ”ceea ce spune Ionuţ Vulpescu este o idee care ţine până la urmă nu neapărat de calitatea de membru, ci de calitatea de fost preşedinte al PSD”.

  ”Sigur, dintr-un anumit punct de vedere, poate fi util”, spune Năstase ironic – ”Dar aici este o problemă esenţială… întrebarea este dacă cei care conduc acum partidul doresc sau nu să aibă un sfat al bătrânilor!”.

  Ori, spune fostul președinte și premier, ”din ce am văzut eu, de-a lungul ultimilor ani, acest lucru nu s-a dorit, aşa că sunt destul de sceptic cu viitorul acestei propuneri”.

  ”Ar trebui modificat statutul, după ce se modifică vorbim!”, a declarat Adrian Năstase pentru DC NEWS

  Ce se desprinde din această declarație: o lecție pe mai multe planuri pentru liderii PSD. În primul rând, pe planul recunoștinței – partidul a atins maximul de forță datorită lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, azi lăsați pe dinafară.

  În al doilea rând, pe liderii actuali îi ia gura pe dinainte vorbind cu cuvintele lui Iohannis despre ”condamnați” – vezi recenta declarație a lui Mihai Tudose.

  În fine, ideea ”utilității” sfaturilor este evident o ironie, în condițiile în care deciziile se iau într-un mod ciudat, fără consultări – vezi cazul propunerii lui Pricopie. 

  La final, electoratul va evalua cum au răspuns liderii PSD în fața unor asemenea lecții.

  Tagurile:
  PSD, Adrian Năstase

  Știrile Zilei