01:44 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1383150

  În prima parte a discuțiilor, au avut loc discuții aprinse și chiar huiduieli la adresa unei reprezentante a Guvernului în urma unor afirmații care i-au deranjat pe edili.

  BUCUREȘTI, 17 feb, Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp a început întâlnirea lui Klaus Iohannis cu primarii din Asociației Comunelor din România, în cadrul Adunării Generale a organizației.

  Adunarea a avut momente tensionate la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului, așa că presa aștepta cu nerăbdare dezbaterile cu președintele. Dar, imediat după ce Iohannis și-a ținut discursul, jurnaliștii au fost invitați să iasă din sală!

  De fapt, chiar președintele ACOR a cerut presei să părăsească sala. ”Mulțumesc și presei, fără de care nu putem să mediatizăm acest eveniment, dar vă invităm la spațiul rezervat”, a spus Emil Drăghici, primar al comunei Vulcana-Băi (Dâmbovița) președintele ACOR.

  Emil Drăghici este primar independent, ales încă din 1990, arată ”Știri pe surse” , care a relatat incidentul.

  ”Nu se știe, deocamdată, dacă decizia de a da afară presa aparține Asociației sau lui Klaus Iohannis sau dacă președintele a știut că ziariștii nu au voie să participe la discuția cu primarii”, scrie sursa citată.

  Cert este că discuția cu ”ușile închise” nu este firească, ACOR e un ONG de utilitate publică, dar informațiile referitoare la comune nu pot fi de ”importanță strategică”, precum o ședință a Guvernului sau a CSAT.

  În plus, în prima parte a discuțiilor, au avut loc discuții aprinse și chiar huiduieli la adresa unei reprezentante a Guvernului în urma unor afirmații care i-au deranjat pe edili.

  Deci, cel mai probabil președinția a avut această pretenție – ca întâlnirea să aibă loc departe de ochii presei – un fapt care dă o notă proastă felului în care instituția înțelege ideea de transparență.

  Tematic

  Dosarul caselor lui Iohannis, clasat de Parchetul General
  Orban negociază cu el însuși anticipatele, Iohannis trage sforile
  Sindicaliștii, apel la Iohannis, în interesul educatoarelor și învățătoarelor
  Rareș Bogdan se autopropune candidat la Capitală, așadar se vrea moștenitorul lui Iohannis
  Motivele ascunse ale anticipatelor: planul secret al lui Iohannis
  Tagurile:
  Presa, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei