21:01 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1332130

  Europarlamentarul Maria Grapini îi face un portret de neuitat lui Traian Băsescu, amintind de moștenirea negativă pe care o lasă acesta până și în limba română.

  BRUXELLES, 18 febr - Sputnik, Daniela Porovăț. Maria Grapini s-a lansat într-un atac dur la adresa lui Traian Băsescu, arătând cum a rămas acesta în amintirea oamenilor după ce nu a mai fost președinte.

  Vorbind de cuvintele noi apărute în limba română, ea arată cât de des este folosit termenul ”băsist”:

  ”Recent am văzut într-o postare "hoț băsist"! Hoțul e hoț! Dar dacă se mai adaugă ceva înseamnă că s-a imprimat în mintea oamenilor un model! Așadar Băsescu a reușit să rămână în imaginea multora ca o persoană asociată cu răul: nesincer, incorect, corupt etc! Cumplit pentru un fost președinte de țară! Grea povară pentru un om care ar avea conștiință și demnitate!”, scrie Grapini pe pagina sa de facebook.

  Grapini arată că efectul este negativ pe termen lung pentru că în acest fel s-au creat modele false pentru tineri, de genul "e șmecher, poate!", sau "e tare, a reușit să-i îmbrobodească pe toți"!

  Ca soluție pentru a ieși din această paradigmă, Grapini propune educația ca singură modalitate de schimbare și de construcție a unei scări autentice a valorilor pe principiul: omul potrivit la locul potrivit.

  ”Educația, dar și implicarea celor educați, cu onoare, adepți ai adevărului și ai dreptății! Altfel vom asista cum fața societății românești devine tot mai urâtă!”, mai scrie europarlamentarul PSD pe contul său de socializare.

  Din 2019, Grapini este colegă în Parlamentul European cu Traian Băsescu, europarlamentar și el, dar la primul mandat, din partea PMP.

  Tematic

  Maria Grapini îi ia apărarea lui Tudor Gheorghe: ” Să vă fie rușine!”
  Maria Grapini, sfat pentru Dăncilă: să nu meargă la evenimentul electoral al lui Iohannis
  Maria Grapini, cel mai puternic mesaj adresat Europei despre Revoluție
  Grapini pune la punct Europa - situație gravă tolerată în Occident, care dă vina pe Est!
  Traian Băsescu îi face de râs pe Orban și PNL - arată trucul prin care PSD își REVINE
  Orban, numire controversată într-o funcție cheie – fost om al lui Băsescu
  Maria Grapini, europarlamentarul anului 2019
  Băsescu șterge pe jos cu Orban: ”Anticipate, dar nu cu același prost” – îi dă și o PORECLĂ
  Tagurile:
  Traian Băsescu, Maria Grapini


  Știrile Zilei