01:25 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  54850

  CExN al PSD se reunește mâine seară, punctele de pe ordinea de zi sunt de maximă importanță pentru viitorul partidului dar și pentru România.

  BUCUREȘTI, 18 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întâlnire de maximă importanță mâine, la PSD – și asta din mai multe motive.

  În primul rând, se va decide strategia partidului pentru votul de investitură a guvernului Orban 2. Ceea ce înseamnă că PSD va decide dacă va face pasul către anticipate, așa cum doresc PNL și Iohannis, sau va juca propria carte.

  Reamintim că votul pentru investitură a fost programat pentru luni, în camerele reunite ale  Parlamentului.

  În al doilea rând, Marcel Ciolacu va supune atenției CExN rezultatele vizitei la Bruxelles, deci și unele ”indicații” primite de la socialiștii europeni, inclusiv de la ”prietenul” PSD, Frans Timmermans.

  În al treilea rând, se va pune în discuție și ”Raportul” despre evoluția și ”modernizarea” PSD întocmit ”din proprie inițiativă” de fostul ministru al Culturii Ionuț Vulpescu. Discuții pe tema acestui ”Raport” vor avea loc și într-o ședință care se desfășoară la această oră.

  O altă discuție este pe tema alianței cu gruparea Ponta, aici existând fricțiuni majore între diferite grupări din partid.

  În fine, o problemă serioasă este cea rezultată din acțiunea ”Grupului pentru viitorul PSD”, din jurul lui Cozmin Gușă, Vasile Dâncu, Radu Moldovan, Ionel Arsene și a deputatului de Arad, Căprar.

  Nu se știe încă dacă se vor discuta chestiuni legate de Congres, dar în mod cert deciziile de mâine vor influența și respectivul eveniment major.

  De interes ar fi și susținerea manifestării contra Guvernului Orban, anunțată de Facebook pentru duminică, la ora 16, în Piața Victoriei.

  Per total, este una dintre cel mai importante ședințe ale CExN, iar deciziile luate vor avea un impact nu doar în PSD, ci și pentru România.

  Precizăm că ședința Comitetului Executiv Național al PSD va avea loc mâine, de la ora 16.00, la Camera Deputaţilor, în sala ”Ovidiu Şincai” de la Palatul Parlamentului

  Tematic

  Nucleara zilei: PNL și PSD au bătut palma – DATA alegerilor anticipate!
  Exclusiv: Decizia CCR pe Buget este dovada blatului acceptat de PSD
  Adrian Năstase, răspuns final - revine în PSD? Lecție esențială pentru actualii lideri!
  Dan Chitic: "După execuţia lui Dragnea, PSD a fost acaparat de structurile securităţii"
  Tagurile:
  PSD


  Știrile Zilei