09:57 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  21930

  Aceste ”audieri” arată ce a ajuns Parlamentul – o tribună pentru campanii politice dubioase, care afectează grav prestigiul celei mai importante instituții a democrației.

  BUCUREȘTI, 19 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Continuă politica bizară a PNL, departe de ceea ce lumea se aștepta de la un partid istoric. Promotorul acestei politici este același: deputatul Florin Roman, un personaj cu un trecut controversat, prin ”abonamentul” la consilii de administrație.  

  Așteptată cu mare interes,  audierea ministrului propus la Muncă și Protecție Socială a început cu ofensiva ”liberalei”:

  ”De câte ori m-ați chemat la comisie instituțional, nu printr-un mesaj personal al doamnei Olguța Vasilescu, am venit”, a spus Violeta Alexandru, omițând intenționat calitatea de deputat a fostului ministru.

  Președintele Comisiei, deputatul Adrian Solomon (PSD), a cerut ”Să nu începem cu răfuieli.

  ”Nu ne certați, haideți nu ne faceți să dăm votul acum, să încheiem rapid aceasta dezbatere”, a cerut Solomon. ”Povestiți despre ce v-am rugat… nu aveți calitatea să certați vreunul dintre parlamentari”.

  Florin Roman, liderul deputaților PNL, care era prezent în Comisie fără a fi membru a intervenit: ”Este total neelegant ce faceți dumneavoastră”, i-a spus lui Solomon.

  De aici a început o discuție presărată cu durități, acuzații absurde și grosolănii:

  Adrian Solomon: ”Nu sunteți la PNL aici, domnule Roman”.

  Florin Roman: ”Dar nici dumneavoastră nu sunteți la PCR, domnule Solomon. Declarațiile politice să le faceți dimineața, la plen, la ora 08.00”.

  Adrian Solomon: ”PCR e in mintea dumneavoastră”.

  Florin Roman: ”E din atitudinea dumneavoastră abuzivă”.

  Adrian Solomon: ”Mă inspir din atitudinea lui Iohannis”.

  Eugen Țapu Nazare (senator PNL): ”Nu suntem în Parlamentul Rusiei”.

  Adrian Solomon: ”Se numește Duma… lăsați ”dumele” - sunteți caraghios”.

  Florin Roman: ”Dumneavoastră duceți totul în derizoriu și penibil - e un moment festiv”. (!)

  Adrian Solomon: ”Nu e nimic festiv! Solemn, poate...”

  Florin Roman: ”Lăsați ministrul să prezinte bilanțul chiar dacă nu vă convine să vă zică toate porcăriile pe care le-ați făcut!”.

  Adrian Solomon: ”O să vă rog să părăsiți sala dacă nu puteți să vă abțineți”.

  Florin Roman: ”Vă rog, de-abia aștept, mai citiți regulamentul, domnule dictator!”.

  Un alt moment de cerată a fost declanșat chiar de Violeta Alexandru, care s-a simțit atinsă de exprimarea lui Adrian Solomon ”sper că ați înțeles”.

  Violeta Alexandru: ”De ce jigniți o femeie? Insinuați că nu înțeleg. Vă adresați mie cu ”Sper ca ați înțeles”, asta e o jignire, dacă nu vă dați seama”.

  Adrian Solomon: ”Dacă un om  spune aberații și i se spun în față lucrurile nu e jignire”.

  Florin Roman: ”Nu sunteți Troțki, domnule Solomon - vedeți că deveniți un Stalin!”.

  Eugen Pîrvulescu (senator PNL): ”Ești incredibil, bă! Sincer!” (către Solomon)

  Florin Roman: ”Puteți, vă rog frumos, domnule Solomon, să nu mai faceți jigniri?”

  Adrian Solomon: ”Nu”.

  Carmen Harău: ”Va propus să supuneți la vot să nu mai conduceți dumneavoastră ședinta, domnule Solomon, să o conducă colegul dumneavoastră senator Ion Rotaru, tot de la PSD, e o persoană mult mai echilibrată”.

  Adrian Solomon: ”Dumneavoastră mă faceți dezechilibrat. Asta nu e o jignire?”

  Florin Roman: ”Da cine sunteți dumneavoastră? Nu va puteți abține?”.

  Menționăm că discuția a fost consemnată, în cea mai mare parte, de „Știri pe surse”. 

  Este clar că PNL a venit pregătit pentru a face spectacol, iar grija cu care o apără pe Violeta Alexandru spune multe – o pregătesc pentru o misiune mai importantă. De altfel, pe pagina ministrului „sorosist” se vede clar ce urmărește: Primăria Capitalei.

  Din păcate însă, aceste ”audieri” arată ce a ajuns Parlamentul – o tribună pentru campanii politice dubioase, care afectează grav prestigiul celei mai importante instituții a democrației. Acesta este unul dintre principalele obiective ale ONG-urilor cu legături cu sistemul Soros – acela de a distruge încrederea societății civile în instituțiile statului.

  De altfel, Violeta Alexandru a condus IPP (Institutul de Politici Publice), finanțat (și) de sistemul Soros, ONG care a fost unul dintre pionierii ”notării” și ”tragerii de urechi” a parlamentarilor. În IPP, Violeta Alexandru a fost asociată cu actualul consilier al lui Iohannis, Dudu Ionescu, șeful de facto al Comunității Naționale de Informații.

  Deci, departe de timiditatea aparentă, Violeta Alexandru are ”școli” înalte – și nu mă refer la facultăți, acolo e un capitol subțire.

  Tagurile:
  provocări, Stil, PNL, Strategie


  Știrile Zilei