21:11 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  80510

  Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, un susținător al lui Iohannis și al taberei anti-PSD, a declarat că Firea a câștigat deja cel de-al doilea mandat la Primăria Capitalei din cauza certurilor dintre PNL și USR.

  BUCUREȘTI, 22 feb - Sputnik, Marius Holdean. Declarații surprinzătoare ale lui Cristian Tudor Popescu cu privire la alegerile pentru Primăria Capitalei. Acesta a declarat-o învingătoare pe Gabriela Firea după ce scandalul dintre PNL și USR pe nominalizarea unui candidat comun amenință să nu se mai termine.

  CTP a declarat, la Digi 24, că Firea poate pleca în concediu pentru că a câștigat deja primăria pe baza conflictului dintre PNL și USR:

  „Mă gândesc că doamna Firea poate să plece în concediu. Ce campanie să mai facă? A câștigat. Alegerile sunt într-un singur tur și relațiile dintre PNL și USR sunt cele pe care le vedeți. Cei mai mulți dintre cei care au votat atât PNL, cât și USR, i-au gândit ca dreapta, ca reprezentanți, împreună, eventual să fie la guvernare, să fie aliați în Parlament. Au fost văzuți ca soluții împotriva PSD. Ei, în momentul ăsta, își bat joc”, a spus nemulțumit CTP.

  Jurnalistul le-a atras atenția celor de la PNL și USR că nu pot să vină cu 2-3 luni înainte de alegeri și să spună: acesta e candidatul nostru pentru că alegătorii nu vor mai avea încredere și vor simți că e doar un joc politic și o ”combinație”.

  ”Cum să vii cu un primar cu 3 luni înainte de alegeri? Ce zic oamenii? Înseamnă că e un joc politic. Între timp se ocupă PNL și USR să-și dea capete în gură. Cu alegeri într-un singur tur, în aceste condiții, Gabriela Firea câștigă detașat”, a remarcat Cristian Tudor Popescu.

  Într-adevăr, circul politic pe tema candidaturii la București nu se mai termină în zona partidelor de dreapta, certurile nefiind doar între PNL și USR, ci și în interiorul PNL, unde Orban o vrea pe Violeta Alexandru candidat ca să îi taie aripile lui Rareș Bogdan. De asemenea, nici în USR nu e clar cine va fi candidatul, existând și aici mai multe tabere.

  Tematic

  În plină controversă legată de ”Grupul pentru viitorul PSD”, Firea face o propunere cheie!
  Gabriela Firea, gest superb, apreciat de toată România!
  Cine stă în spatele avariei termice din Bucureşti - Firea acuză
  Gabi Firea, gest aplaudat la nivel național – și veste MARE pentru sportul românesc!
  Tagurile:
  Gabriela Firea, Cristian Tudor Popescu

  Știrile Zilei