09:29 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  108428

  Klaus Iohannis a avut prima poziție oficială după decizia CCR, care a dat dreptate președinților Camerei și Senatului.

  BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu.Acum puțin timp, președintele Iohannis a avut prima poziție oficială după decizia CCR, care a dat dreptate președinților Camerei și Senatului.

  În ciuda așteptărilor, Iohannis a început cu coronavirusul! Situația din Italia îl face pe Iohannis să se îngrijoreze și să convoace o ședință CSAT pentru miercuri.

  Pe de altă parte, Iohannis a lansat un apel binevenit la calm și împotriva fake news. ”Autoritățile trebuie să insiste pe mijloacele de comunicare cu populație. Fac apel la calm către cetățeni, să fie vigilenți să respecte normele de igienă și sfaturile medicilor, pentru a se proteja”.

  Iohannis a făcut apel la mass-media ”să evite senzaționalul și știrile cu impact emoțional ridicat care pot produce panică”.

  ”Fac apel la politicieni să nu speculeze în mod oportunist această situație. Am remarcat, deja, pe unii făcând declarații alarmiste, speriind cetățenii - să înceteze imediat cu această atitudine!”, a declarat ferm Klaus Iohannis.

  În privința deciziei CCR, Iohannis a spus clar: ”Nu voi comenta, aștept motivarea”. Dar, Iohannis s-a lansat într-un atac furibund la PSD.

  ”Desemnarea unui premier din partea unei coaliții constituită ad hoc în jurul PSD ar fi împotriva voinței oamenilor”, a spus Iohannis, insistând că avem nevoie de un nou legislativ.

  Sintagma ”inconștiența PSD” a fost laitmotivul discursului, iar dezastrul și proasta guvernare au fost prezente în loc de argumente.

  Lămurirea a venit la întrebarea unei jurnaliste, dacă va numi un premier PSD sau susținut de PSD.

  ”Am spus clar, NU voi desemna un premier PSD”. Dar va susține un ”independent” susținut de PSD, gen Procopie? Iohannis a dat un răspuns bombă: ”Voi aprecia eu când va fi majoritatea potrivită”.

  Klaus Iohannis mai face o apreciere  interesantă – șansele pentru anticipate au scăzut cu 50% - dar spune că este periculos să perpetuăm interimatul până în decembrie.

  În privința numelor de posibili premieri Iohannis a evitat orice afirmație sau comentariu. Nu a confirmat sau infirmat nici varianta generalul Ciucă, nici o nouă majoritate Orban - și nici nu a reacționat dur la propunerea… Traian Băsescu.

  Deci, o expectativă până la motivare, un joc de șah al președintelui care, să nu uităm, are sprijinul declarat al ambasadorului SUA. De cealaltă parte, avem un PSD nehotărât să preia puterea.

  Tematic

  CCR – decizia oficială, Iohannis și Orban au încasat-o total! Ce le cere CCR ”obligatoriu”
  OUG-ul pe anticipate, atacat la CCR
  Florin Iordache, argument suprem la CCR, poate fi cauză de suspendare a lui Iohannis
  Suspans la CCR: se dezbate desemnarea lui Orban premier pentru a doua oară
  Iohannis, prima reacție după decizia CCR
  NUCLEARA: CCR a dat verdictul în cazul Guvernului Orban 2, totul e dat peste cap!
  Tagurile:
  Guvernul Orban, Klaus Iohannis, CCR

  Știrile Zilei