03:49 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  18111

  Președintele României a declarat că a decis să convoace miercuri Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a discuta măsurile concrete și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus.

  BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Klaus Iohannis a declarat că lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce privește numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus în Europa, în special în Italia și că situația din Peninsulă a generat și generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetățenilor români.

  Șeful statului a explicat că nu există nici un caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, însă a atras atenția asupra faptului că trebuie să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ.

  ”Am decis să convoc CSAT miercuri pentru a discuta măsurile concrete și strategia de combatere a unei potențiale epidemii de coronavirus în România. Fac un apel la calm către cetățeni și îi îndemn să se informeze corect, să respecte normele de igienă și sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja”, a declarat Iohannis.

  De asemenea, președintele României a făcut și un apel la mass-media, de a evita știrile cu impact emoțional ridicat, care pot amplifica sentimentul de panică în rândul populației.

  Mai mult decât atât, sursa citată le-a cerut politicienilor să nu speculeze această situație în mod oportunist, afirmând că a observat deja în mai multe luări de poziție prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, ”făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii”.

  ”Această atitudine trebuie să înceteze imediat!”, a subliniat Iohannis.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  Tagurile:
  CSAT, Klaus Iohannis, coronavirus

  Știrile Zilei