10:15 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1219120

  Premierul desemnat, Ludovic Orban renunță la mandat. Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a precizat că a acceptat această depunere de mandat.

  BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Klaus Iohannis a anunțat că va declanșa consultările cu partidele politice. Acest lucru se va întâmpla miercuri, între orele 16-20.

  Președintele a precizat că regulamentul activităților comune din Parlament pentru Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunțe Camerele reunite asupra propunerii de Guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat, fără să se fi votat.

  ”În esență, se datorează această situație PSD-ului. Din cauza PSD-ului care a boicotat ședința de ieri nu s-a putut da un vot. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, or un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban”, a explicat Iohannis.

  Sursa citată a menționat că Ludovic Orban rămâne prima sa opțiune de premier și că varianta optimă de prim ministru pe care o vede o va afla toată lumea după consultări.

  Șeful statului a făcut această ultimă precizare după ce a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă este o variantă de propunere de premier.

  Reamintim că Iohannis a făcut declarații și luni, când a spus că mâine va convoca CSAT-ul cu privire la coronavirus, însă a vorbit și despre situația politică actuală din România.

  Șeful statului a afirmat că nu va desemna un prim-ministru din partea PSD sau din partea unei majorităţi „create ad-hoc” în jurul PSD pentru că acest lucru ar însemna „o nerespectare a voinţei cetăţenilor”, precizează stiri.tvr.ro.

  Șansele ca alegerile anticipate să mai aibă loc au scăzut sub pragul de 50%, a mai informat Klaus Iohannis.

  Tematic

  Fără cvorum la învestirea Guvernului Orban 2
  Orban, supărat, dă vina pe PSD și neagă validitatea deciziei CCR
  NUCLEARA: CCR a dat verdictul în cazul Guvernului Orban 2, totul e dat peste cap!
  CCR – decizia oficială, Iohannis și Orban au încasat-o total! Ce le cere CCR ”obligatoriu”
  Valer Dorneanu, lecție pentru Orban, l-a pus la colț din două cuvinte!
  Tagurile:
  Ludovic Orban


  Știrile Zilei