03:17 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17920

  Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat astăzi că propunerea PNL de premier rămâne tot Ludovic Orban și s-a dezlănțuit într-un atac neobișnuit la adresa propunerii lui Nicolae Ciucă drept premier

  BUCUREȘTI, 26 feb - Sputnik, Marius Holdean. Rareș Bogdan spus-o răspicat: propunerea PNL pentru premier este Ludovic Orban, dar cu amendamentul că PNL acceptă tot ce propune Iohahnis.

  „Avem totală încredere în președintele Iohannis, avem un parteneriat cu domnia sa și vom merge pe varianta propusă de președintele Iohannis. Ludovic Orban este premierul votat în Consiliul Național al PNL, deci PNL merge cu mandatul Ludovic Orban”, a declarat Rareș Bogdan.

  Deși a prezentat un PNL gata să accepte orice propunere a președintelui țării, Rareș Bogdan a fost foarte dur cu privire la posibilitatea ca ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, să fie propus premier.

  „Am fost singurul jurnalist care l-a apărat cu pieptul dezgolit, dar nu suntem juntă militară, suntem o țară democratică”, a spus Rareș Bogdan, arătând că Ciucă trezește nemulțumiri mari în PNL.

  Așadar, liberalii vor merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni tot cu Ludovic Orban ca propunere de premier, dar mandatul va fi de susținere a oricărei variante de prim-ministru dacă șeful statului va opta pentru o altă persoană. Rămâne de văzut cum vor reacționa liberalii dacă propunerea va fi chiar pentru Nicolae Ciucă sau pentru un tehnocrat pe care PNL să nu îl înghită.

  Tagurile:
  Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan

  Știrile Zilei