16:37 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15203240

  Adrian Severin îl acuză pe Iohannis că ar continua să încalce Constituția chiar și după ce Curtea Constituțională a precizat că desemnarea unui prim ministru de către președinte se face doar pe baza indiciilor că desemnatul poate coagula o majoritate parlamentară.

  BUCUREȘTI, 27 feb - Sputnik, Marius Holdean. Un editorial scris de Adrian Severin în luju.ro arată în ce fel președintele Iohannis continuă să încalce Constituția și propune și o serie de soluții la problemă.

  ”Desemnarea ca prim ministru a unei persoane despre care se știe sau se poate presupune cu maximă probabilitate că, în lipsa majorității parlamentare de susținere, nu poate obține votul de ncredere, nu rezolvă criza, ci o adâncește sau o amorsează și de aceea reprezint o frauda constituțională”, arată Severin în editorialul său despre desemnarea lui Florin Cîțu.

  El mai spune că președintele nu are dreptul să împingă țara în criză guvernamentală și în incertitudine administrativă, pentru a-și oferi astfel pretextul de a dizolva un Parlament care nu îi place și a impune alegeri anticipate din care speră ca ”prin frauda electorala (constând nu numai în deturnare de voturi, ci și în manipularea mediatică a electoratului) să extragă un legislativ obedient”.

  Conform analizei lui Severin, parcursul lui Cîțu din ultima vreme produce dovada indubitabilă a improbabilității ca acesta, în calitate de prim ministru desemnat, să poată forma o majoritate parlamentară pentru susținerea unui nou guvern PNL.

  În ciuda acestor dovedi, Iohannis a făcut nominalizarea ”cu intenția vădită de a provoca o criză, iar nu de a o rezolva”, și prin urmare și aceasta nominalizare este neconstituțională, consideră Severin.

  Singura soluție: suspendarea lui Iohannis

  El arată că PSD poate sesiza iarăși CCR, sau, în baza considerentelor deciziei CCR referitoare la nominalizarea neconstituțională a lui Ludovic Orban, poate refuza să declanșeze procedura de aprobare a guvernului Cîțu. În plus, spune Severin, pe urmele lui Teodorovici, ”se poate trece (ba chiar trebuie să se treacă) la suspendarea Președintelui Iohannis”.

  Mai departe, Severin explică faptul că remediul imposibilității de a forma guvernul nu poate fi dizolvarea Parlamentului și nici obligarea parlamentarilor să refuze prin vot acordarea încrederii unui guvern născut din frauda constituționala, ci demiterea Președintelui întrucât el este cel care refuza respectarea Constituției prin forțarea formarii unui guvern care nu are și nu poate avea sprijinul majorității parlamentare.

  ”In fapt, în momentul de fata, Constituția Romniei este suspendată. Iar asta se petrece prin efectul unei lovituri de stat dată de Klaus Werner Iohannis”, declară Severin.

  Dar măsurile împotriva lui Iohannis se pot lua cu o singură condiție, atrage el atenția: ca PSD să nu fie doar secția din Șoseaua Kiseleff a partidului unic iohannist, membru al Internaționalei corporatiste a serviciilor secrete.

  Tematic

  Liviu Pleșoianu: ”Parlamentul are OBLIGAȚIA de a-l suspenda pe Iohannis”
  Iohannis își bate joc – pe cine a desemnat premier! Surpriză totală!
  Iohannis trebuie SUSPENDAT imediat, e singura soluție în situația actuală
  Tagurile:
  Adrian Severin

  Știrile Zilei