00:51 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  26401

  În plină criză politică, două dosare și-au făcut brusc apariția pe scenă, arătând că, în lipsă de alte soluții, se recurge la o amenințare deja clasică în România.

  BUCUREȘTI, 27 feb - Sputnik, Marius Holdean. Primul caz este cel al liderului PSD Codrin Ștefănescu, acesta anunțând la Antena 3 că a primit o citație din partea procurorilor DIICOT pentru a se prezenta mâine la audieri.

   „Am fost citat pentru mâine la o anchetă, a nu știu câta deschisă, vizavi de colegii mei de la PSD Caraș. Știți că mai sunt și la PSD Arad, PSD Timiș. Știu că jumate din conducerea județeană a partidului e chemată la audieri”, a explicat Codrin Ștefănescu.

  El a mai spus că dosarul este făcut în 2019, decembrie, arătând că sunt anchete care vizează colegii din PSD din toată țara.

  ”Vânătoarea de pesediști a început în forță acum vreo trei luni de zile, se vede cu ochiul liber”, a explicat el rațiunile din spatele dosarului.

  Conform pressalert.ro, anchetatorii DIICOT și DGA au descins astăzi la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune.

  Dosar mutat de la Parchetul General la DNA

  Un alt caz de notorietate este cel de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Astăzi a apărut în presă anunțul că Direcţia Naţională Anticorupţie a preluat de la Parchetul General dosarul în care este anchetat felul în care ANC a gestionat solicitările unor ruşi şi ucraineni de a deveni români, chiar dacă această mutare a dosarului a avut loc în urmă cu aproape o lună. Dar scurgerea anunțului în presă, tocmai la Europa FM, a redeschis subiectul pentru mass-media.

  Deși dosarul este deocamdată in rem, vizat aici este Andrei Tinu, șeful autorității respective, care a fost numit în post de PSD, dar care spune că nimeni nu l-a chemat încă la parchet.

  Motivul pentru care Tinu a devenit o țintă? În luna decembrie 2019, premierul Ludovic Orban l-a demis pe acesta de la șefia Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, dar Andrei Tinu a atacat în instanţă demiterea şi a câştigat, aşa că a revenit la conducerea instituţiei în ianuarie 2020.

  Și ce altă cale mai bună de a elibera postul de la ANC decât de a lovi cu un dosar penal?

  În plus, apariția de dosare împotriva celor din PSD în acest moment în care Eugen Teodorovici a lansat ideea suspendării președintelui, are scopul de a speria opoziția și de a-i asigura lui Iohannis liniștea necesară pentru a-și duce planurile la bun sfârșit.

  Tematic

  Primul lider din PSD care cere suspendarea lui Iohannis
  Iohannis a mai primit o propunere oficială – un fost lider PSD!
  ”Premierul desemnat” Cîțu, prima declarație - o provocare tupeistă la adresa PSD
  Tagurile:
  amenințare, criză politică, cătușe


  Știrile Zilei