15:38 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  350904

  Vești rele pentru vârstnici: Guvernul propus, Florin Cîțu, merge pe un deficit bugetar de doar 3,6%, iar banii care ar lipsi sunt cei din majorarea pensiilor cu 40% în septembrie.

  BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Principala prevedere a programului de guvernare a Executivului condus de Florin Cîțu este încadrarea într-un deficit bugetar de 3,6% în 2020. Programul respectă, în linii mari, aceleași linii.

  Problema apare la compararea cifrelor guvernului cu cele ale Comisiei Europene, care a făcut săptămâna aceasta un raport de țară pentru România, notează economica.net.

  Mai exact, problema apare la compararea cifrelor guvernului cu cele ale Comisiei Europene.

  Organismul european vede un deficit de 6.1% în cazul în care guvernul respectă legea pensiilor, adică să se majoreze, din septembrie, punctul de pensie cu 40 de procente.

  În schimb, Guvernul Cîțu merge pe un deficit bugetar mult mai mic, de numai 3,6%. Banii care ar lipsi sunt cei din majorarea pensiilor.

  Pentru anul în curs, guvernul Cîțu și-a propus să încheie exercițiul bugetar pe anul în curs fără depășirea țintei de deficit de 3,6% din PIB, precum și menținerea obiectivului de a reduce deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB în doi ani de zile așa cum este stipulat în Strategia Fiscal Bugetară 2020-2022.

  Alte obiective sunt întărirea cooperării cu autoritățile fiscale din celelalte state membre ale UE, cu Comisia Europeană și cu alte instituții internaționale implicate în prevenirea și reducerea evaziunii fiscale, prin consolidarea bazei de venituri și eliminarea transferului de profituri în jurisdicțiile fiscale care încurajează asemenea practici.

  Noul Guvern își mai propune, de asemenea, continuarea controalelor și evaluărilor în instituțiile statului și a programelor finanțate cu bani de la buget, ”astfel încât fiecare leu cheltuit din fondurile publice să fie în concordanță cu prevederile legii și să aducă plusvaloare în economie”.

  Tematic

  Daniel Zamfir îl distruge pe Cîțu, îi dă în vileag toate problemele legate de… MULȚI BANI!
  Ofițer de Informații, mesaj cheie: prin numirea lui Cîțu, ”TOATE părțile vor pierde!”
  Ce ascunde Mugur Isărescu despre Florin Cîțu? Acum trebuie să spună TOT adevărul!
  Cîțu i-a prezentat lui Orban ”marea realizare”: ”Sunteți singurul, e performanță ISTORICĂ”
  Știrea zilei: A fost depusă lista Guvernului Cîțu. Schimbare importantă!
  Tagurile:
  Venituri, Florin Cîţu, Pensii


  Știrile Zilei