00:15 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2422410

  Azi, legea controversată a vaccinării obligatorii a trecut de un hop important – dar a fost introdus un amendament important

  BUCUREȘTI, 2 martie - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, legea care vizează vaccinarea obligatorie a copiilor a fost votată în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților, dar deputații au votat în unanimitate, introducerea acestui amendament.

  Amendamentul prevede ca ăărinţii care nu vor să vaccineze copilul ”pot avea un motiv”.

  ”Dacă există o contraindicaţie definitivă sau temporară, au posibilitatea să refuze vaccinarea”, a explicat președintel Comisiei pentru Sănătate, Florin Buicu, care a explicat ”Există nişte mecanisme prin care, o dată la trei luni, li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, vor fi prezentate beneficiile legate de vaccinare”.

  Deputatul citat a mai precizat că ”unt şapte vaccinări prevăzute în lege”, a explicat preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu.

  Acum, proiectul de lege urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional. Reamintim că azi, în fața Parlamentului, a avut loc o manifestație de protest împotriva acestui proiect de lege.  Știrile Zilei