09:03 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  355120

  PSD lasă PNL ”să se facă de râs pe spinarea țării și a oamenilor ei transformați în cobai - nu am nici o stimă pentru asemenea abilități, cetățenii care le apreciază merită asemenea lideri”.

  BUCUREȘTI, 15 martie - Sputnik, Evan Răutu. Învestirea guvernului Orban cu voturile parlamentarilor PSD a generat multe reacții dure și  reproșuri la adresa liderilor social democrați. Una dintre vocile cele mai critice a fost a lui Adrian Severin, fostul lider european social democrat.

  ”Guvernul iohannisto-penelist Orban II a fost instalat cu votul PSD”, constată Severin, care atrage atenția că ”Dacă (PNL, n.n.) va guverna bine, va fi meritul său. Dacă va guverna prost, va răspunde împreună cu PSD. Oricum, PSD pierde”.

  La această reflecție, Severin a primit o replică – de fapt, argumentul apărării tacticii PSD – ”PSD a votat guvernul Orban pentru ca PNL să se facă de râs 100%”.

  Adrian Severin însă nu este de acord cu această ”tactică” și o taxează dur – ca și pe liderii PSD care apelează la așa ceva.

  PSD lasă PNL ”să se facă de râs pe spinarea țării și a oamenilor ei transformați în cobai”, a răspuns Severin. ”Nu am nici o stimă pentru asemenea abilități. Cetățenii care le apreciază merită asemenea lideri”.

  Reproșul unui internaut, că și el, Severin, ar fi fost ”pe la mai multe partide, printre care și PSD”, i-a prilejuit fostului vicepremier nu numai o reacție dură, ci și o caracterizare a actualului PSD.

  ”Eu nu am plecat din nici un partid - ele au plecat din mine, inclusiv PSD”, a răspuns Severin. ”Acel PSD pe care și eu l-am construit și care, oricum, a rămas departe de idealul meu, nu mai există - despre asta este vorba acum, despre un PSD care și-a trădat misiunea de dragul unor calcule politicianiste - și nu de mine”.

  Ca o mărturisire de credință, dar și ca o recunoaștere a prigonirii celor care au încercat să adopte o politică pro-națională, Severin scrie:

  ”Indiferent unde am fost, am fost cu țara și am știut că cel care face o asemenea alegere a îmbrăcat cămașa morții”.

  Tematic

  Adrian Severin identifică lovitura de stat dată de Iohannis și cere suspendarea acestuia
  "Ordinea lumii se schimbă", precizează Adrian Severin
  Țara copiilor luați cu forța: un nou caz ”Sorina”, la Caraș-Severin
  Adrian Severin, fulminant: cazul Caracal, rețeaua Epstein în România, legătura cu Birchall
  Severin, NUCLEAR: Iohannis și ”sponsori externi”, contra ”celor care țin de lanț” șefi PSD
  Adrian Severin dă în vileag ce e în spatele măsurilor Guvernului PNL – adevărata misiune!
  Tagurile:
  Adrian Severin, PSD

  Știrile Zilei