13:55 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15103

  Președintele Iohannis a făcut astăzi declarații de presă după ce, începând de duminică, în țara noastră s-au înregistrate primele patru decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus.

  BUCUREȘTI, 23 mart - Sputnik. Iohannis a declarat astăzi că România se confruntă cu situația tragică a primelor decese și a precizat că toate datele arată că noul coronavirus poate afecta persoanele în vârstă.

  El i-a îndemnat de aceea pe pensionari să nu se expună inutil unui risc uriaș și să își limiteze deplasările, aceasta fiind singura cale prin care se pot proteja.

  ”Menținerea distanțării sociale e calea care ne va scoate la lumină. Să avem mare grijă de părinții și bunicii noștri de la distanță. Urmează săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului”, a mai spus șeful statului.

  El a arătat că, stând acasă, românii îi ajută pe medici să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire și a cerut responsabilitate pentru a nu contribui la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea.

  Iohannis a vrut să scape și Guvernul de criticile tot mai puternice venite din partea opoziției, dar și a vocilor neangajate politic din spațiul public, așa că a spus că nu e momentul răfuielilor politice și i-a condamnat pe cei care încearcă să câștige acum capital politic, atrăgând atenția că gravitatea situației este fără precedent.

  El a menționat de asemenea că măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual și că aceste măsuri nu doar că nu vor fi oprite, dar se vor lua măsuri și mai dure pentru limitarea răspândirii virusului.

  Vom continua să îi ajutăm pe toți cei afectați de criză, a promis Iohannis care a anunțat un nou pachet de măsuri economice.

  ”România nu e unde ne dorim, dar acum nu e nici pe departe momentul de căuta țapi ispășitori pentru deciziile greșite din trecut. Tot ce avem la dispoziție, toate resursele, toate instrumentele fiscale sunt puse în slujba sănătății românilor și firmelor care trec prin momente dramatice”, a vrut Iohannis să dea un mesaj pozitiv, el neuitând să menționeze că România s-ar bucura în aceste clipe de avantajul apartenenței la UE.

  Astăzi avem avantajul apartenenței la marea familie europeană și lucrând împreună cu partenerii noștri sunt încrezător că vom trece mai ușor peste șocul social și economic provocat de această criză, a mai spus Iohannis, deși știrile din ultima vreme au arătat o disproporție flagrantă dintre ajutorul pe care UE îl dă țărilor bogate, precum Franța, și cel acordat României.

  Știre în curs de actualizare

  Tematic

  Șerban Nicolae, lecție lui Iohannis: ”Decretul e excesiv și greșit, IATĂ CUM ar fi corect”
  Stare de urgență. Iohannis, anunț de ultimă oră: ”Școlile vor fi închise”
  Iohannis cere diasporei să nu mai vină în România de Paști!
  Iohannis: România este de acord cu măsurile privind granițele externe ale UE
  Băsescu, critici dure la adresa lui Iohannis: ”S-a dat liber la cheltuieli, care cum vrea”
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, coronavirus


  Știrile Zilei