13:15 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  13130

  Senatorul social-democrat Florian Bodog spune că, în aceste momente dificile, o mare parte a populației are nevoie de ajutor și protecție.

  BUCUREȘTI, 23 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. În plină pandemie de COVID-19, senatorul social-democrat Florian Bodog cere guvernului liberal să adopte de urgență o hotărâre pentru modificarea contractului cadru astfel încât medicii de familie să poată face prescripții electronice fără obligativitatea consultului pacienților în persoană.

  Senatorul spune că, în această perioadă de criză gravă în domeniul Sănătății, amintește Guvernului PNL că este obligat să ia măsuri reale pentru a-i proteja în primul rând pe cei care se află în prima linie a luptei împotriva virusului ucigaș. Este vorba despre personalul medical și, desigur, despre medicii de familie, cu care autoritățile statului ne recomandă să luăm legătura în caz de nevoie și înainte de orice.

  De asemenea, a adăugat Bodog, părinții și bunicii noștri, persoanele în vârstă, vulnerabile sau bolnavii cronici au nevoie de ajutor și de protecție acum.

  ”Dacă îi vor obliga mai departe pe bolnavii cronici, sau pe cei în vârstă, să meargă la medicul de familie îi vor expune la riscuri inutile atât pe ei, cât și pe medici! Luați măsuri reale, acum, domnule Orban!”, a precizat Bodog.

  Tematic

  COVID-19 în România: Bilanțul zilei - 4 morți, 576 de cazuri confirmate
  Rouhani:  SUA trebuie să ridice sancțiunile dacă vor să ajute Iranul împotriva pandemiei
  Germania ar fi pe curba descendentă a infecțiilor, spune șeful Institutului Robert Koch
  Tagurile:
  medici, Florian Bodog, Guvern


  Știrile Zilei