13:26 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1771252

  Liviu Pleșoianu îi atrage atenția lui Ludovic Orban că România este pe ultimul loc în Europa ca procent din PIB alocat Sănătății, în timp ce este pe locul șapte la cheltuielile pentru apărare.

  BUCUREȘTI, 23 mart - Sputnik, Marius Holdean. Deputatul Liviu Pleșoianu îi atrage atenția premierului României că ar trebui să ia banii de la Apărare și să îi realoce pentru sănătate.

  ”În UE, în 2020, România este pe ULTIMUL loc ca procent din PIB alocat Sănătății. În schimb, tot în 2020, România e pe locul 7 ca procent din PIB alocat Apărării. Nu mai bine ne apărăm noi mai întâi de coronavirus și de alți posibili carcalaci și abia pe urmă ne apărăm și de extratereștrii mov și de reptilienii grena?”, întreabă Pleșoianu pe pagina sa de facebook, ironizând preocuparea exagerată a Guvernului pentru apărare.

  Pleșoianu mai spune ”că rachetuțele și bombițele mai pot aștepta” și că, dacă tot și-a asumat răspunderea pe Legea Bugetului pentru 2020, netrecând proiectul de buget prin Parlament pentru prima dată în 30 de ani, ”Guvernul lui Ludovic Autoizolatul are OBLIGAȚIA de a redistribui către SĂNĂTATE banii alocați pentru ARMAMENT!”.

  Criticile lui Pleșoianu la adresa felului în care Guvernul Orban împarte banii de la buget au loc în contextul în care mai mulți reprezentanți ai spitalelor și numeroase cadre medicale din România au reclamat lipsa echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare necesare luptei împotriva coronavirusului.

  Tematic

  Pleșoianu intervine fulminant peste decizia lui Ciolacu – ”E o desemnare INFECTĂ!”
  Liviu Pleșoianu: ”Parlamentul are OBLIGAȚIA de a-l suspenda pe Iohannis”
  Pleșoianu, fulminant, face o observație cheie, care îl distruge pe Ciolacu!
  Tagurile:
  Ludovic Orban, Liviu Pleșoianu


  Știrile Zilei