12:55 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  185932

  Potrivit mai multor surse politice, ministrul Sănătății Victor Costache și-ar fi dat demisia, iar Ludovic Orban urmează să facă declarații de presă în scurt timp ca să elucideze situația.

  BUCUREȘTI, 26 mart - Sputnik. Demisia ministrului Sănătății ar putea avea legătură cu ultimele declarații ale acestuia, de ieri, de la Știrile ProTV, când a afirmat că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

  Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы

  ”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door, după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, declarase ieri ministrul Sănătății, Victor Costache.

  În locul lui Costache, ministru interimar al Sănătății va fi numit Nelu Tătaru.

  Ludovic Orban a anunțat că a luat act de demisia ministrului Sănătății și a spus că aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvern:

  ”Regret demisia domnului ministru, dar o înțeleg”, a spus premierul.

  Orban a adăugat că, pentru funcția de ministru, îl va propune pe secretarul de stat Nelu Tătaru care face parte din echipa de la Miniserul Sănătății, și care a fost, este și va fi în prima linie a bătălie contra coronavirus. Orban spune despre Tătaru că deja stăpânește procedurile și planul de măsuri și că astăzi se află la Suceava, dar că l-am informat despre intenția de a-l propune ca ministru, acesta urmând să revină în București.

  Premierul a descris în continuare, în declarația de presă, obiectivele Guvernului în lupta împotriva coronavirusului: creșterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, respectarea regulilor de carantină, efectuarea tuturor operațiunilor caracteristice DSP, creșterea capacității de diagnosticare.

  El a precizat că Institutul Național de Sănătate Publică, în baza recomandărilor Comisiei Europene, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind prioritățile și că se aplică în continuare aceste reguli stabilite de INSP.

  Premierul a mai declarat că urmărește apărarea spitalelor, procurarea de urgență a materialelor necesare pentru protecția medicilor și a angajaților spitalelor.

  ”Punem în practică planul de pregătire a spitalelor pentru pacienții infectați. Îi asigur pe toți românii că guvenul, ministerul Sănătății, toate instituțiile își fac datoria cu devotament și au ca principal obiectiv apărarea vieții și sănătății cetățenilor români”, a mai declarat premierul în finalul scurtei sale declarații de presă.

  Tematic

  Sindicaliștii, apel la Costache, Arafat și Orban, ca toți profesorii să stea acasă
  Costache, anunț șoc despre infecțiile cu coronavirus din România
  Costache, despre o posibilă epidemie de coronavirus în Europa
  Costache, anunțul zilei: ”Mai devreme sau mai târziu vom trece la scenariul 3”
  Medic, scrisoare către Costache: ”Vrem condiţii care să ne asigure protecția”
  Costache,acuzat că pune bugetul Sănătății ”în mâinile prietenilor săi din firmele private”
  Tagurile:
  Demisie, Victor Costache


  Știrile Zilei