01:17 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  14027531

  Deputatul Liviu Pleșoianu lovește acolo unde doare mai tare - propunerea va scandaliza atât Washington-ul cât și NATO.

  BUCUREȘTI, 30 martie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Solicitare corectă și salutară a lui Liviu Pleșoianu în contextul pandemiei de Coronavirus și al crizei care se anunță! Deputatul cere folosirea banilor pentru înarmare în Sănătate și Economie!

  ”Solicit convocarea de URGENȚĂ a CSAT!”, scrie Pleșoianu, subliniind ”Cei 1,67 MILIARDE de EURO pentru achiziții militare trebuie transferați URGENT către SĂNĂTATE și sprijinirea românilor aflați în dificultate financiară!”

  Deputatul consideră că ”este INADMISIBIL să continuăm să facem achiziții de armament, câtă vreme RĂZBOIUL în aceste clipe este cu CORONAVIRUSUL, nu cu altcineva!”.

  ”În UE, în 2020, România este pe ULTIMUL loc ca procent din PIB alocat Sănătății!”, arată Pleșoianu, punctând stupiditatea situației: ”În schimb, tot în 2020, România e pe locul 7 ca procent din PIB alocat Apărării! 1,67 MILIARDE de EURO!!!”.

  Desigur, propunerea va scandaliza atât Washington-ul, extrem de atent la adunarea banilor din țările ”apărate”, cât și NATO. Reamintim că, în plină criză pandemică, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut ca ”aliaţii să îşi menţină angajamentul de a investi mai mult în securitatea noastră”.

  Pe de altă parte, reamintim că una dintre primele plăți ale guvernului Orban a fost un avans nejustificat, de 700 milioane USD, pentru rachetele Patriot. Asta în condițiile în care bugetul Sănătății a fost micșorat - 11,4 miliarde lei, în scădere de la 14,8 miliarde lei în 2019 – iar  Orban și Cîțu susțin că alți bani vor ajunge direct la CNAS.

  Tematic

  Pleșoianu se revoltă: ”Ceva mai oribil, o bătaie de joc mai mare, NU poate fi imaginat!”
  Liviu Pleșoianu, revoltă totală față de ”acapararea PSD” – și o promisiune fermă
  Liviu Pleșoianu: ”Parlamentul are OBLIGAȚIA de a-l suspenda pe Iohannis”
  Pleșoianu, fulminant, face o observație cheie, care îl distruge pe Ciolacu!
  Pleșoianu: Orban, ia banii pentru rachetuțe și bombițe și mută-i urgent la sănătate
  Pleșoianu intervine fulminant peste decizia lui Ciolacu – ”E o desemnare INFECTĂ!”
  Tagurile:
  Washington, NATO, Liviu Pleșoianu


  Știrile Zilei