01:04 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3318220

  Președintele Iohannis a ținut să transmită un mesaj de încurajare pentru românii supuși celei mai dure măsuri și a celor implicați în bătălia contra pandemiei

  BUCUREȘTI, 31 martie - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, președintele Iohannis a făcut o declarație de presă în care s-a axat pe două aspecte: primul, o încurajare pentru cei din Suceava, supuși celei mai dure măsuri din istoria recentă a României – carantinarea municipiului și a comunelor limitrofe.

  ”Această măsură de carantinare a orașului Suceava a fost luată la timp, a fost măsura corectă”, a spus Iohannis. ”Dragi suceveni, nu sunteți singuri, suntem alături de voi. Vom avea grijă ca tot ceea ce este nevoie să ajungă la voi. Vă rog din suflet să aveți grijă, să respectați normele impuse de autorități, spălați-vă pe mâini, nu vă întâlniți cu alte persoane”.

  În același timp, Iohannis i-a încurajat pe medici, ”cei aflați în prima linie”, asigurându-i că vor primi tot ce le trebuie.

  Al doilea aspect, Iohannis a ținut să asigure populația că ”autoritățile își fac treaba”. Practic, președintele a ținut să garanteze pentru seriozitatea autorităților.

  Dar, e de remarcat și un aspect negativ al declarației președintelui: NU a adus niciun element concret. NIMIC nou concret, mai ales că președintele a susținut declarația după o întâlnire cu autoritățile implicate direct în soluționarea crizei.

  Mai curând, Iohannis pare a prelua rolul de părinte al poporului, adoptând o atitudine empatică și încurajatoare.



  Știrile Zilei