00:55 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)
  2434128

  Președintele a avut o ședință cu demnitarii însărcinați cu impunerea legii în starea de urgență – și este decis să se implice

  BUCUREȘTI, 1 aprilie - Sputnik, Evan Răutu. unei  ședințe de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei.

  La ședință au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat MAI, chestorul Bogdan Despescu.

  Președintele a început pe un ton grav, anunțând că toate măsurile luate până acum au fost pentru a proteja cetățenii și pentru a înlesni munca personalului medical.

  ”Majoritatea românilor au înțeles necesitatea severității măsurilor”, a spus Iohannis, subliniind că sunt și cetățeni care nu au înțeles să respecte legea. Lor li se adresează Iohannis prin declarația de azi.

  Iohannis a anunțat că a analizat cu miniștrii ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, dar, a subliniat președintele ”am pus accent pe impunerea legii”.

  Președintele a explicat că au fost peste 870.000 de acțiuni de control în care s-au dat peste 78.000 de amenzi. ”Legea este clară, este pentru protecția cetățenilor, pentru protecția medicilor”.

  ”Este important ca toată lumea să respecte legislația”, a spus Iohannis, crescând intensitatea către întrebarea ”Ce se întâmplă cu ce cei care n-au înțeles sau nu vor să înțeleagă?”.

  Și, când toată lumea se aștepta la o măsură radicală, tonul președintelui a scăzut brusc: ”Pur și simplu va fi amendat”…

  ”Repet, respectați normele de conduită, respectați distanța, respectați normele impuse de autorități”, a încheiat președintele.

  E posibil ca această declarație să prefațeze noi măsuri dure care vor fi anunțate în curând – și, să nu uităm că ieri s-au publicat modificări la Starea de urgență, care intră în vigoare pe 3 aprilie – și care înăspresc regimul sancțiunilor.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)

  Tematic

  Trump și guvernul SUA îi fac de râs pe omologii români - Iohannis & Co.
  Floriana Jucan, mesaj excepțional pentru Iohannis! Nimeni NU l-a desființat în așa hal!
  Soluția de criză, Guvern de uniune națională? Corlățean dă o lecție PNL și lui Iohannis
  Tagurile:
  Klaus Iohannis


  Știrile Zilei