23:40 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  32941

  Președintele Iohannis comite o nouă gafă față de populație și față de medici – încearcă să dreagă greșeala de ieri, cu retragerea decorației

  BUCUREȘTI, 2 apr - Sputnik, Evan Răutu. Acuzat de mass media după gestul de a retrage decorația spitalului din Suceava, jignind astfel medicii și personalul sanitar, Iohannis vine azi cu o măsură populistă – un ”bonus consistent”!...

  ”Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID”, spune Ioahnns, precizând ”vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil”.

  Declarația președintelui este o gafă stupidă, spune analistul Sputnik Dragoș Dumitriu. ”Toți medicii și personalul medical intră, de fapt, în contact cu pacienți care pot avea virusul, plus că unii lucrează cu viruși chiar mai periculoși”.

  ”Cum poate face cineva diferența? Iohannis a aruncat o vorbă populistă aiurea, dovedind că e pe dinafară”, spune analistul Sputnik. ”Dar celor de la pază, celor auxiliari, serviciilor tegnice care sunt și ei în prima linie, în spitale chiar, ei ce vor spune?!”.

  În plus, spune Dumitriu, ”el ce vrea, să-i lege de glie pentru niște bani?!” Asta dovește că are mentalitatea de ”stăpân”, cum îl acuza Ponta în 2014, spune analistul.

  ”Ce-i aia bonus consistent? Cumva unul din care îți poți cumpăra 6 case?”, întreabă analistul. ”Cum poate Iohannis să facă asemenea gafe?”.

  Dar, până la aceste bonusuri e cale lungă – de fapt, preşedintele Iohannis a făcut o referire la  ”fonduri europene” pentru aceste bonusuri… ”Dacă nu le va de bonusurile, ce va face Iohannis, va da vina pe Uniunea Europeană?”, întreabă analistul Sputnik.

  ”Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a declarat Klaus Iohannis.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei