11:34 26 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1586)
  2282161

  Datele trebuie prezentate oficial urgent, fiindcă altfel degeaba vorbim de ”izolare”, ”carantinare” și ”militarizarea”

  BUCUREȘTI, 3 apr - Sputnik, Evan Răutu. După cum se știe, președintele Iohannis a cerut azi, în mesajul său de la orele amiezii, ca românii din diaspora să nu revină acasă.

  ”Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători”, a spus Iohannis, subliniind că ”este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult”.

  Reacția Olguței Vasilescu a fost imediată și reflectă o realitate: Diaspora a venit deja acasă, în mare parte!

  ”Johannis cere Diasporei să nu vină acasă de Paste! Păi, cui mai cere? Că 1,5 milioane de români au venit deja acasă doar in ultimele două luni...”. scrie dostul ministru.

  Și atenție, Olguța Vasilescu se referă la ”cifre oficiale de la Politia de Frontiera, nu de la Grupul de Comunicare Strategica”.

  Aici apare și cea mai gravă problemă – care necesită imediat o clarificare din partea autorităților:

  ”Cei care ne informează oficial au aflat doar de vreo 250000 - și din aceia puțini despre care știu ei nu au fost carantinați decât vreo 5 la sută...”, scrie Oana Vasilescu pe Facebook.

  Deci, autoritățile tot anunță că au dat câteva mii de amenzi – dar nu se spun nimic de soarta a peste 1 milion de români reveniți? Asta reiese din cele afirmate de fostul ministru! De unde au venit aceștia, cum au intrat, se știe unde sunt, au fost verificați și carantinați?

  Datele trebuie prezentate oficial urgent, fiindcă altfel degeaba vorbim de ”izolare”, ”carantinare” și ”militarizarea”. Pe scurt, românii care oricum sunt disciplinați și stau în casă sunt bombardați cu îndemnuri de tip ”stai acasă”, dar – din datele demnitarului PSD - peste 1 milion de oameni, reveniți din zone cu potențial periculos sunt pierduți din evidențe?...

  O situație care trebuie urgent clarificată!

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1586)

  Tematic

  Iohannis, o nouă gafă la adresa medicilor și personalului medical – promite bani!
  Medicii șterg pe jos cu Iohannis, după anunțul că vor primi 500 de euro
  Iohannis, apel către românii din diaspora să nu vină acasă de Paște
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Olguța Vasilescu

  Știrile Zilei