14:32 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  33523

  PNL va încerca acum să amâne generalele – ”pentru a nu se confrunta cu efectele imediate ale crizei pandemice – și, eventual, cu ale crizei economice”.

  BUCUREȘTI, 6 apr - Sputnik, Evan Răutu. În ședința de guvern de azi, Guvernul a recunoscut că nu se pot organiza și desfășura alegerile locale. De asemenea, mandatul actualilor aleși locali a fost prelungit. În urma deciziilor Guvernului, alegerile vor trebui să se desfășoare NU mai târziu de 31 decembrie 2020.

  ”Este evident că în această situaţie de criză nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

  De asemenea, vicepremierul a anunțat vă, ținând cont de actualul context epidemiologic, de criză, dar și de decretul preşedintelui privind starea de urgenţă, s-a propus simplificarea  procedurii privind pregătirea alegerilor locale.

  ”Partidele politice şi candidaţii pentru funcţiile din administraţia publică să prezinte o singură listă de susţinători şi să se depună o listă de minimum 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători din fiecare judeţ şi 1000 din Bucureşti”, a explicat vicepremierul Raluca Turcan în şedinţa de Guvern.

  În privința mandatelor actuale, Turcan a declarat că s-a întocmit un proiect de Ordonanță de Urgență.

  ”Trei instituţii, AEP, MAI şi Ministerul Dezvoltării au iniţiat un proiect de OUG de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a spus Turcan.

  Deci, automat, data până la care trebuie să se desfășoare alegerile locale este 31 decembrie 2020. În paralel, alegerile generale nu e sigur dacă vor suferi un decalaj, pentru că e de presupus că în noiembrie nu va mai exista blocaj.

  Analistul Sputnik, Dragoș Dumitriu, crede că PNL va încerca acum să amâne generalele – ”pentru a nu se confrunta cu efectele imediate ale crizei pandemice – și, eventual, cu ale crizei economice”.

  Deci, spune analistul, ”dacă până acum au cerut anticipate – acum liberalii vor cere „amânate””. S-a întors roata”…

  Tematic

  Șerban Nicolae despre măsurile Guvernului PNL: ”aberații de criză”
  PNL a atacat la CCR legea amânării ratelor la bănci, reacția PSD
  Soluția de criză, Guvern de uniune națională? Corlățean dă o lecție PNL și lui Iohannis
  Tagurile:
  Klaus Iohannis


  Știrile Zilei