00:20 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  973180

  Liderii grupurilor parlamentare ale PSD, Pro România, ALDE, USR, PMP, UDMR și minorități naționale au stabilit să îi trimită premierului Ludovic Orban o solicitare de participare la o discuție cu Parlamentul pe tema crizei sanitare și economice.

  BUCUREȘTI, 7 aprilie - Sputnik, Marius Holdean. Anunțul scrisorii de protest a tuturor grupurilor parlamentare, cu excepția celui liberal, către premierul Ludovic Orban, a fost făcut de liderul interimar PSD Marcel Ciolacu.

  „Astăzi am avut o discuție cu toți liderii forțelor politice parlamentare care au răspuns APELULUI pe care l-am făcut zilele trecute. Și astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situației actuale în care se află România din cauza crizei sanitare și economice”, a scris Ciolacu pe Facebook.

  El precizează că toate partidele, cu excepția PNL, au înțeles să se unească în Parlament și să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor și al mediului de afaceri.

  ”Nu cred că Guvernul trebuie să continue să se lupte cu Parlamentul! Cred că, mai mult decât oricând, este nevoie ca Guvernul și Parlamentul să lucreze ÎMPREUNĂ pentru un PLAN NAȚIONAL care să fie susținut de toate forțele politice. Combaterea efectelor economice și sociale provocate de coronavirus nu se face prin luptă politică, ci doar dacă ne vom așeza la aceeași masă și vom da dovadă de solidaritate”, mai spune liderul interimar al PSD.

  De aceea, spune Ciolacu, s-a convenit să îi fie trimisă premierului Orban o scrisoare prin care i se solicită să aibă un dialog real cu Parlamentul.

  Nu este prima acțiune comună a Opoziției, aceasta trecând prin Parlament legi importante în contextul crizei, cum ar fi cea a amânării ratelor la bănci, pe care, însă, PNL a contestat-o la CCR.

  Tematic

  Orban, acuzat grav și umilit: ”Toți îți spun că ești beat, du-te să te culci!”
  Orban rupe tăcerea: de ce a demisionat Victor Costache
  Grapini, apel către Orban și Iohannis: ce le cere europarlamentarul
  Știrea nopții: ”Orban încearcă să acopere gunoiul de la Arad cum a făcut și la Suceava”
  Laudă de sine la Guvern, Orban și ”Grindă” au spus alte povești despre spitale!
  Tagurile:
  Ludovic Orban, Scrisoare, Parlament


  Știrile Zilei