00:50 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  43942

  Titus Corlăţean, președinte interimar al Senatului, şi-a anunţat retragerea din funcţie, el fiind înlocuit de senatorul PSD Robert Cazanciuc care va asigura cu titlu interimar conducerea Senatului.

  BUCUREȘTI, 9 apr - Sputnik, Marius Holdean. Robert Cazanciuc a declarat că Titus Corlăţean a anunţat în şedinţa Biroului Permanent că renunţă la funcţia de preşedinte al Senatului din motive personale, solicitând ca funcţia să fie preluată de unul dintre vicepreşedinţi și l-a propus în acest sens pe Robert Cazanciuc.

  Noul preşedinte al Senatului a pledat pentru dialog între instituţii, autorităţi şi între grupurile parlamentare.

  "Voi dialoga şi colabora cu toate grupurile parlamentare, astfel încât legile trimise de Senat să facă mai bună viaţa tuturor românilor. E o preluare de atribuţii într-un moment dificil pentru întreaga ţară şi, mai mult ca niciodată, avem nevoie să stăm în jurul mesei rotunde indiferent din ce partid provenim pentru a stabili priorităţile pentru ţară, fără patimă, fără orgolii. Trebuie să ne asumăm în momente dificile decizii care să schimbe în bine viaţa românilor", a afirmat Cazanciuc.

  Titus Corlăţean anunţa, la începutul lunii februarie, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleşcanu, să exercite atribuţiile de preşedinte al acestui for legislativ până la alegerea unui nou preşedinte.

  Teodor Meleşcanu a demisionat pe 3 februarie din această funcţie, după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea sa la conducerea Senatului.

  Tematic

  Automobilul de lux Aurus Senat, prezentat la Forumul Economic Internațional 2019
  Începe bătălia pentru Senat: ce candidați propun partidele
  Românii ar putea avea o nouă pensie. Legea, la Senat
  Tagurile:
  Senatul României


  Știrile Zilei