00:49 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  438320

  Premierul Ludovic Orban a declarat, în urmă cu scurt timp, că profesorii nu vor fi afectați de noile măsuri pe care Guvernul dorește să le aplice pentru sectorul bugetar.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul României, Ludovic Orban, vine cu explicații suplimentare după ce, aseară, a vorbit despre noile măsuri pe care Guvernul vrea să le aplice sectorului bugetar, ce prevăd o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic.

  Șeful Executivului a dat asigurări că anul școlar se va încheia și a dat asigurări că nu există niciun pericol legat de încheierea anului şcolar, de susţinerea examenelor.

  În ceea ce privește trimiterea profesorilor în șomaj tehnic, Ludovic Orban a respins această idee.

  ”În ceea ce priveşte profesorii, mai ales că este nevoie de o creştere a activităţii profesorilor pe final de an şi pentru pregătirea tuturor examenelor, nu se va aplica nici către cadrele didactice. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice. Cu aceste excepţii pe care le-am menţionat, noi considerăm măsura o măsură normală, de bun simţ, care permite diminuarea riscului de răspândire a virusului în instituţiile publice, pentru că în perioada de 15 zile în care angajaţii instituţiilor publice nu-şi desfăşoară activitatea, practic se poate identifica, se poate manifesta, în cazul în care unul sau doi sunt infectaţi şi astfel îi ferim de riscul de infectare a tuturor angajaţilor”, a precizat premierul.

  Acesta a subliniat că măsura are atât considerente de solidaritate, cât şi considerente de natura activităţii restrânse în multe instituţii.

  Tematic

  Orban, acuzat grav și umilit: ”Toți îți spun că ești beat, du-te să te culci!”
  Viktor Orban: „Nu-i înţeleg pe cei din bula de la Bruxelles”
  Orban, făcut praf chiar de consilierul său – declarație fulminantă despre CRIZA care vine!
  Tagurile:
  Ludovic Orban


  Știrile Zilei