06:37 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1969100

  Reacția lui Corlățean vine după ce Iohannis a acuzat PSD că ”a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc”.

  BUCUREȘTI, 29 apre – Sputnik, Evan Răutu. Senatorul PSD Titus Corlățean a reacționat dur în plenul Senatului după acuzațiile președintelui Klaus Iohannis la adresa PSD.

  ”Mi se pare rușinos că, de la tribuna prezidențială, Klaus Iohannis a arătat cât de jos poate ajunge nivelul celui care pretinde o Românie normală”, a spus Corlățean, care consideră că ”acele afirmații care urmăresc să capitalizeze politic o conjunctură nefericită de la Camera Deputaților reprezintă un exercițiu mizerabil de politică de la cel care se pretinde a fi un politician european”.

  În context, Corlățean a afirmat că președintele PNL, ”Ludovic Orban a dat personal instrucțiuni grupurilor PNL să voteze împotriva proiectului care marchează ziua de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon”.

  Reacția lui Corlățean vine după ce Iohannis a acuzat PSD că ”a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc”.

  ”În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor”, a declarat azi Iohannis.

  Reamintim că o propunere legislativă care prevede că Ținutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a trecut de camera Deputaților prin adoptare tacită, din cauza depășirii termenului pentru votul în plen.

  În comisiile Camerei, proiectul fusese respins, dar din cauza impunerii restricțiilor, plenul Camerei nu s-a mai reunit, programul fiind dat peste cap – și în acest fel a trecut proiectul.

  Proiectul a ajuns la Senat, care este forul decizional – și va fi analizat în Comisii și votatchiar azi în regim de urgență în urma scandalului.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Corlățean, intervenție excepțională în scandalul ”Rugăciunea”! L-a făcut MAT pe Iohannis!
  Lovitură teribilă pentru Guvern – Titus Corlățean face prima mutare ca președinte!
  Corlățean, lovitură teribilă contra Guvernului, chiar prin Consiliul Europei
  Ministrul Aurescu a jignit grav România – ar trebui chemat de Titus Corlățean!
  Soluția de criză, Guvern de uniune națională? Corlățean dă o lecție PNL și lui Iohannis
  Corlățean, izbucnire contra Guvernului: ”Duplicitar și fariseic, minciună și manipulare!”
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, acuzații, Titus Corlățeanu

  Știrile Zilei