16:34 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1424191

  Liderul celui mai mare partid și al celei mai importante instituții, Camera Deputaților, a primit semnale și le-a ignorat?

  BUCUREȘTI, 30 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu a scris un editorial în care a analizat situația prin care s-a ajuns la scandalul „Autonomiei ținutului secuiesc” și ce s-ar fi întâmplat dacă legea ar fi trecut.

  Așa cum am arătat într-o declarație, personal nu cred că legea, chiar dacă printr-un extrem absurd ar fi trecut de Parlament, ar fi fost respinsă de CCR, fiind vădit anticonstituțională, în ciuda tertipurilor folosite de juriștii UDMR – și promovate de separatiști gen Sabin Gherman: autonomie culturală, economică, fiscală etc. De altfel, permisivitatea autorităților față de folosirea și promovarea unor asemenea sintagme este de condamnat.

  SR Stănescu insistă asupra unui aspect: ”Să vedem care este răspunderea PSD”.

  ”Într-adevăr, Camera Deputaților este condusă de Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD”, scrie jurnalistul. ”În această calitate, acesta avea obligația de a fi la curent cu proiectele de acte normative depuse în Parlament și mai ales cu cele care intraseră pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate”.

  Corectă remarcă - și dezbătută până acum; dar iată că SRS vine cu o dezvăluire pe care alții au omis-o – sau nu s-a știut: Ciolacu a primit semnale!

  ”Despre acest proiect de lege uneori s-a mai amintit în presă - Marcel Ciolacu a fost surd la semnalele de alarmă trase de jurnaliști”, scrie SR Stănescu.

  Deci, liderul celui mai mare partid și al celei mai importante instituții, Camera Deputaților, a primit semnale din presă și le-a ignorat? Faptul este mai grav decât pare – sau decât ar fi pentru un politician de rând!

  ”Întrucât în Comisia de administrație publică a Camerei Deputaților proiectul de lege a fost dezbătut și a primit un vot negativ, Ciolacu ar fi avut obligația ca, informat fiind de deputații PSD, să reacționeze - și să introducă acest proiect în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, pentru a fi acolo respins”, continuă SRS.

  Da, introducere pe lista proiectelor destinate respingerii i-a fost reproșată lui Ciolacu și de liberali – mai ales că PSD și aliații au majoritatea în Biroul Permanant și în Comitetul ordinii de zi!

  Aprobarea proiectului ”fie și tacită reprezintă o palmă pe obrazul Parlamentului României”, scrie SRS, subliniind că ”aici însă se încheie răspunderea lui Marcel Ciolacu”.

  Am comentat și reprodus doar o parte din textul lui SRS - o informație care merită aprofundată, mai ales că Sorin Roșca Stănescu nu scrie niciodată… fără a avea ceva în spatele afirmației. Întregul editorial îl puteți citi pe site-ul ”Corect News”

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Ținutul Secuiesc, Autonomie, Lege, Marcel Ciolacu, Sorin Roșca Stănescu

  Știrile Zilei