21:55 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1763192

  ”Faptul că ne-au mințit și merg mai departe cu această operațiune înseamnă că sunt niște oameni puternici și niște interese atât de mari”

  BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik, Dragoș Dumitriu. O acuzație care lovește în plin guvernul Orban și structuri din MAI – sau apropiate de MAI – iar afirmațiile aparțin fostului premier Victor Ponta, redevenit un jucător cheie pe prima scenă politică.

  ”Operațiunea ”Sparanghelul a fost organizată de mai multe ministere din acest Guvern”, afirmă Ponta, dând câteva detalii: ”În primul rând nu puteau să plece autocarele prin toată țara fără să le oprească poliția pe drum dacă nu se dădea ordin de la Ministerul de Interne”.

  Într-o analiză anterioară am arătat că un serviciu special, cu acces direct la structurile MAI pare a fi fost implicat în combinație. Acum , Ponta confirmă teza.

  ”Nici un avion nu aterizează și nu decolează fără aprobarea ministrului Transporturilor”, continuă Ponta, ”niciun contract de muncă și firme care angajează români nu pot (funcționa) fără ministrul Muncii”.

  Victor Ponta mărturisește – ”Am crezut că nu e adevărat, că e dezinformare - anunțul l-am văzut pe site-ul oficial al Ambasadei României, deci Ministerul de Externe”.

  ”Aici sunt 4-5 ministere care au primit ordin să organizeze această operațiune”, afirmă Ponta, completând ”e clar că nu este un singur om implicat ci este Guvernul României care în continuare negociază cu Guvernul Spaniei, cu Marea Britanie care nu e în UE”.

  Fostul premier îl acuză pe actualul că nu a spus adevărul – ”L-am auzit pe domnul Orban cum ne mințea așa în față și zice: domnule, e libera circulație în Europa, nu am ce să fac”.

  ”Nu e liberă circulație pe timpul pandemiei!”, replică Ponta, ”apoi Marea Britanie nu mai e în Uniunea Europeană. Care libera circulație?”.

  Iar concluzia intervenției lui Ponta la România TV lasă loc pentru alte întrebări și posibile direcții de căutare: ”Faptul că ne-au mințit și merg mai departe cu această operațiune înseamnă că sunt niște oameni puternici și niște interese atât de mari încât foarte greu vom afla adevărul”, a declarat fostul premier.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  asparagină, Victor Ponta

  Știrile Zilei