10:49 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  69412

  Președintele Klaus Iohannis s-a referit astăzi din nou la tema autonomiei Ținutului Secuiesc și a acuzat PSD pentru trecerea tacită prin Senat a unei alte inițiative legislative a UDRM.

  BUCUREȘTI, 4 mai - Sputnik, Marius Holdean.Klaus Iohannis a atacat din nou tema autonomiei Ținutului Secuiesc în declarația de presă de astăzi, după ce a făcut precizări cu privire la deciziile referitoare la combaterea pandemiei de coronavirus.

  ”Am făcut niște afirmații și sper să fi fost bine înțeles. Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară, le respect, marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici”, a declarat Iohannis, care a arătată că are o problemă cu politicienii, mai ales cu cei din PSD, care ar fi încercat, potrivit președintelui, să promoveze o legislație care privește autonomia.

  Iohannis a arătat că degeaba au încercat ”să se scoată PSD-iștii”, respingând legea autonomiei la Senat, pentru că sunt dovezi că nu a fost o chestiune singulară.

  Culmea, în Senat a trecut tot tacit o altă inițiativă a UDMR, un Cod administrativ paralel, a arătat acuzator Iohannis spre PSD, referindu-se la codul administrativ introdus de UDMR care prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal.

  ”PSD nu poate spune că nu a știut, pentru că inițiativa a trecut prin comisii, unde PSD-iștii au votat pentru”, a spus Iohannis.

  Președintele, care a afirmat anterior că a oprit prin declarațiile sale votarea legii autonomiei Ținutului Secuiesc, a ținut să arate că și de această dată, după ce a arătat public ce vrea PSD, social-democrații vor găsi o formă să voteze și împotriva acestei legi.

  ”Nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD e evident în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc, așa ceva e pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi”, și-a încheiat Iohannis declarația pe această temă.

  Cu siguranță, noua intervenție a președintelui pe tema PSD-autonomie teritorială-UDMR va face iarăși valuri pe plan intern și internațional.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Iohannis – întâlnire crucială pe tema COVID-19. Decizii majore
  Anisie, făcută de râs de elevi înainte de întâlnirea cu Iohannis: ”Doamna De-la-toamnă”
  Viktor Orban îi răspunde lui Iohannis: ”Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată”
  Carmen Avram: în câteva rânduri, TOT despre scandalul Iohannis – PSD și ceea ce nu se vede
  Mircea Badea, revoltat de Ciolacu: ”PSD merită să dispară, e carnea de tun a lui Werner!”
  Tagurile:
  PSD, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei