23:14 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17301

  Deputatul PNL Cristina Trăilă a anunțat pe pagina sa de Facebook că PNL a votat în Comisia Juridică a Camerei respingerea unui proiect de lege care dădea drepturi suplimentare comunității maghiare, înscriindu-se astfel pe linia trasată de Iohannis

  BUCUREȘTI,  5 mai - Sputnik, Marius Holdean. După cele două ieșiri publice ale lui Klaus Iohannis împotriva proiectelor de lege privind Ținutul Secuiesc și alte drepturi privind comunitatea maghiară, PNL s-a alăturat directivelor prezidențiale și se prezintă ca un luptător împotriva UDMR.

  ”Am votat, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, respingerea PLX 190/2020 privind obligativitatea oficializării limbii maghiare și arborarea drapelului Ungariei sau a așa-zisului Ținut Secuiesc!”, se laudă pe contul său de socializare deputatul PNL Cristina Trăilă.

  Ea anunță că votul de respingere a fost dat după ce PNL a solicitat includerea de urgență pe ordinea de zi a acestui proiect de lege, susținut fățiș de PSD în Senat și care încalcă flagrant Constituția României, un discurs inspirat direct din ultimele declarații de presă ale președintelui României.

  ”PLX 190/2020 reprezintă, practic, un nou Cod Administrativ, rescris în varianta UDMR și susținut de PSD la Senat, o dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc nu a fost un simplu accident”, l-a parafrazat deputatul liberal pe Iohannis.

  PNL respinge categoric orice proiect de lege, indiferent de câte înțelegeri subterane se fac pentru susținerea lui, care atentează la suveranitatea României, a fost mesajul transmis de deputatul PNL, care spune cu alte cuvinte ceea ce a lansat Iohannis ieri de la tribuna prezidențială.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, PSD, PNL

  Știrile Zilei