04:05 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  19131

  Vicepreşedintele comisiei pentru controlul activităţii SRI, Marian Cucşa, a anunțat astăzi că s-a luat decizia în comisie să fie solicitat un punct de vedere al Serviciului Român de Informații cu privire la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis.

  BUCUREȘTI, 5 mai - Sputnik, Marius Holdean. SRI va fi obligat, la solicitarea comisiei de resort din Parlament, să ofere un punct de vedere cu privire la declarațiile președintelui României care a vorbit de înţelegeri referitoare la "vânzarea Ardealului".

  "Declaraţiile preşedintelui României în ceea ce priveşte înţelegerile secrete despre vânzarea Ardealului sunt de o gravitate ieşită din comun şi trebuie să venim cu lămuriri cât mai repede, urgent, pentru ca românii să ştie adevărul. Aşadar, prin prisma atribuţiilor pe care le are Comisia de control a activităţii SRI, problema invocată de preşedintele României este una de siguranţă naţională în ceea ce priveşte integritatea teritorială a României”, a declarat Marian Cucșa, vicepreședinte al Comisiei respective.

  El a anunțat că s-a solicitat un punct de vedere de la SRI în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui României, adică SRI să pună la dispoziţia Comisiei, până lunea viitoare, ”datele pe care le au despre presupusele înţelegeri între PSD şi liderul de la Budapesta”.

  Cucșa a precizat că marţea viitoare va avea loc o şedinţă a Comisiei de control a SRI în care membrii acesteia vor analiza răspunsul SRI ”dacă au avut informaţii, (...) dacă a fost notificat preşedintele şi care a fost conţinutul notificării în cazul în care au existat aceste informaţii", a mai spus Cucşa astăzi într-o conferinţă de presă.

  Vicepreședintele Comisie a anunțat că aceeași comisie i-a solicitat un punct de vedere pe această temă şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, tot până lunea viitoare, motivul fiind că "acuzaţiile la adresa lui Marcel Ciolacu privesc un atentat la siguranţa naţională a României".

  El a mai spus că în comisie s-a discutat și ca, după expirarea stării de urgenţă și după ce la comisie ajung documentele solicitate deja, să se aibă în vedere posibilitatea audierii directorului SRI sau a altui departament din cadrul SRI pe aceeași temă a declarațiilor lui Iohannis.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Dezvăluire bombă despre…Starea de Urgență de la toamnă! Iohannis schimbă radical metoda?!
  Știrea serii: Orban iese la rampă după anunțul lui Iohannis! Clarificări importante
  Iohannis ori se teme de Viktor Orban - ori iese la iveală o combinație secretă!
  Iohannis s-a făcut total de râs, este caz unic în lumea politicii!
  Premieră: Iohannis, făcut praf de una dintre cele mai importante publicații germane!
  PNL, pe urmele lui Iohannis, acuză PSD de ”înțelegeri subterane” împotriva țării
  Rareș Bogdan a comis-o! S-a luat de omul lui Iohannis și va fi judecat de PNL!
  Ultima oră: Iohannis, atac violent la PSD și la CCR după decizia în cazul Kovesi
  Tagurile:
  Ardeal, Klaus Iohannis, SRI

  Știrile Zilei