05:44 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  164640

  Fostul premier Viorica Dăncilă cere ca după 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, să fie permisă și redeschiderea bisericilor

  BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik, Marius Holdean. Viorica Dăncilă solicită într-o postare pe pagina sa de Facebook redeschiderea bisericilor o dată cu încetarea stării de urgență, adică după 15 mai.

  ”E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai”, argumentează Dăncilă.

  Fostul premier arată că Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea. Iar această responsabilitate s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, insistă Dăncilă.

  Așa încât fostul președinte al PSD sugerează o altă abordare după 15 mai: o dată cu încheierea stării de urgență, ”statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Viorica Dăncilă revine în forță, cel mai dur atac la Marcel Ciolacu!
  Viorica Dăncilă, atac fulminant la Ciolacu: ”Nu-ți pune trepădușii, înfruntă-mă direct!”
  Viorica Dăncilă iese la rampă și îl face praf pe Iohannis – ”e o josnicie politică!”
  Tagurile:
  Biserică, redeschidere, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei