10:44 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1479211

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat după întâlnirea cu premierul, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, câteva date despre situația economică din România.

  BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik, Marius Holdean. Klaus Iohannis a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre situația economică, despre buget și despre situația generală din România.

  ”Ne-am concentrat pe două teme: deficitul bugetar, e clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial planificat, și trebuie finanțat”, a spus președintele, a doua temă fiind măsurile care se impun pentru revigorarea economică.

  Iohannis a vrut să sublinieze că în România nu putem vorbi de repornirea economiei, pentru că ”noi nu am oprit-o niciodată”, ci de revigorarea economică.

  Președintele a mai spus că ceea ce ne dorim cu toții e să avem o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate și a recunoscut că economia este într-o situație specială, de criză.

  Mai departe, Iohannis a dat asigurări că s-au găsit soluții pentru toateproblemele și că acestea pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost azi la masă lucrează împreună.

  ”Dacă facem lucrurile așa cum trebuie, avem șanse bune să își revină economia și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută în care ne găsim”, a mai spus Iohannis în scurta declarație de astăzi.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Viorica Dăncilă iese la rampă și îl face praf pe Iohannis – ”e o josnicie politică!”
  Sorina Matei, fără milă: lista aberațiilor comise de Guvern și Iohannis
  Valer Dorneanu, reacție surprinzătoare față de Iohannis și Orban, i-a învățat minte!
  Tagurile:
  Economie, România, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei