12:33 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20145140

  Liviu Dragnea: ”S-au trezit unii după ani de zile în care s-au făcut că nu văd, nu aud nimic despre mafia din acest domeniu să vorbească și să ne dea lecții”

  BUCUREȘTI, 15 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, președintele Iohannis a emis Decretul pentru promulgarea Legii privind gospodărirea durabilă a pădurilor României.

  Este una dintre cele mai importante legi privind protejarea pădurilor, dar și pentru industria lemnului din România. Principala prevedere este că ”se interzice exportul de buștean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spațiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021”.

  Și, nota bene, aceasta este ultima inițiativă legislativă a lui Liviu Dragnea, introdusă în Parlament cu numai 3 zile înainte de încarcerarea sa! Astfel, lui Dragnea, cel mai acuzat om din România, i se datorează o lege care poate salva pădurile, una dintre cele mai mari bogății ale României, la care râvnesc ”partenerii” din UE și nu numai.

  Pe 23 mai, Liviu Dragnea scria: ”Așa cum am anunțat săptămâna trecută, astăzi am depus proiectul de lege care prevede interzicerea exportului de bușteni din România, astfel încât lemnul să se prelucreze la noi în țară”.

  O lecție pentru cei care îl acuzau – și o victorie împotriva celui care a condus campania de damnare a sa – Iohannis. Da, în timp ce se făceau presiuni pentru condamnarea sa, Dragnea depunea acest proiect, care rezolvă concret o situație.

  Declarații sterile ale sutelor de ONG-uri, finanțate din varii fonduri, sau lamentările pe Facebook ale unor din #REZIST despre păduri – iată că primesc acum replica, iată concretul!

  ”S-au trezit unii după ani de zile în care s-au făcut că nu văd, nu aud nimic despre mafia din acest domeniu să vorbească și să ne dea lecții”, scria Liviu Dragnea cu câteva zile înainte de încarcerare – ”Ce au făcut ei pentru a stopa acest export? În afară de faptul ca i-au susținut pe unii care au exportat masiv? S-au trezit brusc din somn şi au început să vadă ce e în România”.

  În plus, Liviu Dragnea dovedea că știe să gândească și concret, pentru industria prelucrătoare, cea desființată practic de exportul de buștean și cherestea.

  ”Cine vrea să exporte, să exporte lemn prelucrat pentru ca plusvaloarea să rămână în România”, spunea Liviu Dragnea – ca un ultim mesaj.

  Concluzia politică a promulgării de azi este clară: Dragnea obține o victorie din pușcărie asupra lui Iohannis și dă o lecție celor care l-au atacat. Concluzia economică? Legea lui Dragnea conservă o mare resursă a României și aduce plus valoare și deschide o oportunitate unei industrii altă dată de frunte.

   

   

  Tematic

  Cazul Dragnea repetat: președinte suveranist, curajos față de SUA, condamnat la închisoare
  Liviu Dragnea, plimbat între instanțe
  Codrin, provocare: ”Dragnea de ce e înjosit? Dacă vă e frică, de ce mai aveți pretenții?”
  Dragnea, al doilea mesaj din închisoare - ”membrilor, simpatizanților, tuturor românilor”
  Scandalul Dragnea lovește în cazul Kovesi: ”Îl avertizez pe Aurescu că-l paște PUȘCĂRIA”
  Personalitate centrală a PSD: ”Multă lume a început să-l regrete pe Liviu Dragnea!”
  Știrea nopții: Demisie la Bruxelles, atac al unui pesedist anti-Dragnea. Un partid revine!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Liviu Dragnea

  Știrile Zilei