22:27 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  125330

  În urmă cu scurt timp, Grupul Parlamentar Pro Europa a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, că va depune o moțiune de cenzuri împotriva ministrului Educației și Cercetării, care va fi susținută și de deputații PSD.

  BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Vin vremuri grele pentru ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie. Colegii săi din Parlament s-au săturat de măsurile tot mai nepotrivite luate de aceasta de când se află la conducerea Ministerului Educației și Cercetării.

  Titus Dobre, de la Pro-România, acuză chiar că Anisie ar fi provocat un adevărat haos în învățământ.

  ”Având in vedere haosul provocat în educaţie de ministrul Monica Anisie, vă anunţăm că deputaţii Grupului Pro Europa împreună cu grupul PSD depun astăzi o moţiune simplă. Astfel, motiunea intitulată "Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată", cerem constatarea eşecului, respectiv demiterea imediată a ministrului Educaţiei, Monica Anisie”, a spus Titus Dobre, de la Pro România.

  Potrivit legii, moțiunea simplă este numai consultativă. Mai exact, ea nu atrage juridic eliberarea din funcție a ministrului dacă respectiva moțiune trece de votul parlamentarilor.

  În schimb, moțiunea de cenzură conduce la căderea Guvernului. Efectul moțiunii simple este acela de a adresa un avertisment politic cu scopul de a remedia o situație eronată. Guvernul nu este obligat să o respecte.

  În spațiul online, tot mai multe cadre didactice contestă măsurile ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, deranjate fiind de faptul că nu există predictibilitate.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Definitivat 2020: sindicatele, solicitare către Anisie. E vizată inspecția
  Propunerile lui Anisie pentru copiii cu părinți peste 65 de ani
  Anisie, făcută de râs de elevi înainte de întâlnirea cu Iohannis: ”Doamna De-la-toamnă”
  PSD a anunțat moțiune simplă împotriva Monicăi Anisie și altor doi miniștri
  Anisie a primit o propunere-bombă de la un cunoscut senator PNP
  Tagurile:
  Monica Anisie

  Știrile Zilei