22:10 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12369260

  Tot ce s-a spus este considerat oficial – fiind exprimări de la tribuna Parlamentului – și e consemnat în Monitorul Oficial, deci afirmațiile au implicații penale.

  BUCUREȘTI, 20 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Doi dintre cei mai controversați parlamentari, deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care se află la originea reclamațiilor împotriva unor medici celebri, și Florin Roman, vocalul campion al prezenței în consilii de administrație, au avut un schimb dur de replici, cu acuzații și afirmații penale.

  Ungureanu a declarat de la tribună că ”zilele astea am trimis la DNA mai mulți PNL-iști”, spunându-le liberalilor – ”Vin dosarele pentru voi”.

  Replica liderului deputaților liberali nu a întârziat – mergând până la a-l acuza pe Ungureanu că face trafic de influență pe lângă miniștri!

  Ungureanu a vorbit de numirile politice făcute de PNL, aspecte pe care și presa le-a semnalat. ”Sunt numiri politice făcute de PNL la Deva sau Piatra Neamț, unde au pus în timpul pandemiei, macabru, un manager șef de pompe funebre”, a spus Ungureanu, adăugând și cazul de la Alba, cu implicații penale - ”DNA să spună cine din PNL a făcut trafic de influență ca la Spitalul Câmpeni să fie pus un manager care la studii avea pus 'școala vieții' și era ospătar de meserie”.

  Revoltat de aceste fapte, deputatul USR a punctat: ”Ce poate fi mai mizerabil decât să vorbești de depolitizarea sistemului sanitar și tu să faci așa ceva?”

  ”Golănie mai mare decât face PNL în aceasta perioadă nu am văzut nici la PSD”, a spus Ungureanu.

  Încălzit, deputatul USR a plusat: ”Zilele astea am trimis la DNA mai mulți PNL-iști să vedem acolo cât de complice e această guvernare care s-a vrut în antiteză cu PSD”.

  ”O să facem într-o luna recensământul managerilor numiți de voi doar ca să vă mufați la banul public exact ca PSD-iștii pe care i-ați schimbat din funcție - să vă fie rușine!”, a declarat Ungureanu, încheind amenințător: ”Vă spun, vin dosarele penale pentru voi!”.

  În replică a ieșit la microfon Florin Roman, liderul deputaților PNL, care a făcut un veritabil atac la persoană, cu acuzații grave la adresa lui Emanuel Ungureanu.

  ”Sper să devină și el client al DNA, pentru ca oamenii noi cu năravuri vechi trebuie să dea socoteală și să știe că atunci când te duci la ministru să faci trafic de influență să numești oameni în CA la Spitalul Cluj sau aștepți miniștri să iasă de la ora Guvernului să faci trafic de influență pe transplant… nu-mi vorbiți mie de golănie!”, a spus Roman.

  Deputatul liberal i-a spus în față colegului de la USR: ”Nu vă mai dați că sunteți imaculat, că nu sunteți” – și a adăugat ”Sper ca miniștrii să fie chemați să fie întrebați cine face trafic de influenta pe lângă ei”

  A fost nevoie de intervenția președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: ”Domnule Roman, dacă dețineți informații concrete puneți-le la dispoziția autorităților, altfel e penal!”.

  De fapt, tot ce s-a spus este considerat oficial – fiind exprimări de la tribuna Parlamentului – fiind consemnat în Monitorul Oficial. Cu alte cuvinte, da, afirmațiile au implicații penale - iar DNA ar trebui să se sesizeze! Dar o va face?

  Întrebare: Emanuel Ungureanu, care a denunțat sau a impulsionat denunțarea unor somități medicale – de ce nu face el publice reclamațiile la DNA?

  Precizăm că declarațiile din Parlament au fost consemnate de Agenția ”Știri pe surse”.

  Tematic

  Tăriceanu, replică de excepție pentru PNL – comparație cu politica Partidului Comunist
  Haos! Cel mai important primar PNL decide încălcarea restricției anunțată de Nelu Tătaru
  Tăriceanu: ”În ce lume ne propune PNL să trăim? Un strănut te duce la pușcărie?”
  Analist de top: ”Securiștii din spatele PNL au o mare problemă – o lasă așa, PNL e dus!”
  PNL ar vrea să dea lovitura și să organizeze alegeri mai repede
  Tagurile:
  DNA, PNL, USR


  Știrile Zilei