23:09 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  71761

  Președintele Iohannis reacționează la fel ca la cealaltă sancțiune a CNCD, dar și la deciziile din instanță în privința caselor sale

  BUCUREȘTI, 20 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum am anunțat, în ședința de azi a Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-au luat mai multe decizii de sancționare, printre acestea și împotriva președintelui Iohannis. 

  Iohannis a fost sancționat pentru ”exercițiul” său de maghiară anti-PSD – fiind reclamat atât de PSD, cât și de alte organizații.

  Folosind tribuna prezidențială și motivul grav al bătăliei cu Pandemia, Iohannis a spus, după un actoricesc ”Jó napot kívánok, PSD!”, că PSD și UDMR vor autonomia largă a Ținutului Secuiesc. (…) că ”se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu” și a formulat alegația că ”liderul de la Budapesta, Viktor Orban”, este implicat.

  ”Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor”, a spus Iohannis.

  Azi, CNCD a considerat că fapta lui Iohannis este ”discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată” și s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Iohannis.

  Pentru constatarea discriminării au votat 6 membri, iar pentru amendă 5 din 8.

  Ei bine, uluitor, dar președintele Klaus Iohannis consideră că decizia este ”una profund politică”! Și, evident, va ataca în instanță!

  Într-un răspuns dat Radio Europa Liberă, Administrația Prezidențială arată că ”președintele Klaus Iohannis a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării”.

  ”Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, transmite Administrația Prezidențială – neexplicând în ce constă această ”politică”!

  După cum se vede, Iohannis reacționează la fel ca la cealaltă sancțiune a CNCD – când a fost sancționat pentru folosirea cuvântului ”penalii„ -  dar și la deciziile din instanță în privința caselor sale.

  Postul american Radio Europa Liberă preia și postarea lui Marcel Ciolacu, titrând deformat și ”Ciolacu cere scuze publice” – și abuzând de înțelesuri în text: ”Marcel Ciolacu, care i-a cerut scuze publice președintelui Iohannis pentru afirmațiile sale”. Ce se înțelege, mai ales de cei care nu citesc decât titlul? Că Marcel Ciolacu își cere el scuze!

  De fapt, Ciolacu i-a solicitat lui Iohannis să își ceară scuze public! ”Președintele Iohannis are obligația de a-și cere public scuze și de a promite românilor că nu va mai încerca să-și țină partidul în viață cu teme nedemne pentru un președinte european”, a scris Ciolacu.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Sancțiuni, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei