03:09 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  314110

  ”Parlamentul nu avea atributul constituțional și legal să facă modificări la HG și la planul de măsuri aferent prin care Guvernul României a declarat starea de alertă”

  BUCUREȘTI, 20 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. După ce azi Parlamentul a votat masiv Hotărârea Guvernului de instituire a stării de urgenţă, fără de care autoritățile erau în aer, Ludovic Orban a mulțumit Legislativului – acuzându-l că a acționat neconstituțional!

  Culmea e că, dacă Orban ar putea părea lipsit de caracter, el nu e lipsit de dreptate în ceea ce spune: da, Parlamentul nu trebuia să voteze o HG, așa cum a explicat și Victor Ponta, de exemplu. Dar Orban spune altceva – că Parlamentul nu trebuia să-i modifice Hotărârea, ci doar i-o aprobe!

  ”Am extrem de multe observații legate de modul în care parlamentul a tratat proiectul și prin modificările pe care le-a făcut ne-a restrâns cât a putut de mult posibilitățile de acțiune”, spune Orban, afirmând că ”Parlamentul nu avea atributul constituțional și legal să facă modificări la HG și la planul de măsuri aferent prin care Guvernul României a declarat starea de alertă”.

  Orban afirmă cu mult respect pentru cei care l-au votat că ”este o imixtiune grosolană a forului legislativ în activitatea Executivului și o încălcare flagrantă a principiului separației puterilor în stat”.

  Continuând comentariul în același stil care-l definește, Orban a spus că ”nu putem fi de acord, dar nu vom avea o reacție în acest moment”. Dar când? După încetarea stării de alertă?

  În schimb, premierul s-a adresat cetățenilor, cărora le-a spus că ”mai important e ca românii să înțeleagă ca încă nu scăpat de epidemie și să înțeleagă necesitatea respectării tuturor masurilor”.

  Ca o chestiune concretă, Orban a anunțat în cursul zilei de mâine, ”până la finalul zilei, toate ministerele vor adopta ordinele de ministru comune privind regulile de protecție sanitară.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Varujan Vosganian nu se joacă: pune la colț pe Orban și Bruxelles-ul – CINE MINTE?
  Teodorovici, acuzație gravă și denunț sub forma unei ironii: “Orban a avut dreptate!”
  Ultima oră: Orban… promisiunea zilei! Anunțul dă peste cap scandalul din ultima perioadă!
  Acuzație: Orban și Iohannis ”au ignorat sau au ASCUNS avertismentul OMS”!
  Orban, premieră în Parlament – declarații esențiale pentru perioada următoare
  Tagurile:
  Parlament, Ludovic Orban

  Știrile Zilei