15:34 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  14440

  Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a dat un mesaj anti-guvernamental clar, spunând că Esxecutivul condus de Ludovic Orban ar trebui schimbat, dar a precizat că nu susține o moțiune de cenzură pentru că mai sunt doar șase luni până la alegeri.

  BUCUREȘTI, 22 mai - Sputnik, Marius Holdean. Kelemen Hunor nu a iertat Guvernul condus de Ludovic Orban pentru implicarea sa în scandalul iscat de președintele Iohannis pe tema ”vânzării Ardealului” și a declarat că Executivul ar trebui schimbat. Hunor spune însă că UDMR nu ar susține o moțiune de cenzură pentru că mai sunt doar șase luni până la alegerile parlamentare.

  ”Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de șase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moțiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe. Eu cred că trebuie lăsat să guverneze”, a fost de părere Kelemen Hunor.

  El a prcizat că UDMR nu este interesat în acest moment nici să depună, nici să voteze o moțiune de cenzură.

  ”Trebuie lăsați să guverneze așa cum au dorit și apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moțiune de cenzură”, a spus președintele UDMR.

  Hunor nu s-a zgârcit însă cu criticile la adresa premierului și nici a președintelui Iohannis:

  ”Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competențe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârșit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face și premierul”.

  Hunor nu l-a uitat nici pe Iohannis, spunând că actualul președinte este deranjat, ca și premierul, de Parlament, și ar dori probabil să dispară Parlamentul.

  ”Parlamentul să fie Marea Adunare Națională, care aprobă orice gândește și orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate. Nu poți să ocolești Parlamentul doar pentru că tu ești Executivul, ești de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porți nici un dialog cu Parlamentul și după aceea arăți perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”, a criticat Kelemen Hunor atitudinea Guvernului față de Legislativ.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  UDMR în ofensivă: Kelemen Hunor acuză România de legionarism!
  Cazul Kelemen Hunor, faza pe probe – ofensarea României continuă!
  Kelemen Hunor, atac la Iohannis de pe… trotinetă. Șeful statului, umilit!
  Pricopie, primul hop: UDMR nu îl susține. Hunor, declarație tranșantă
  Joc periculos: Întâlnirea Dăncilă – Hunor Kelemen. Valea Uzului, monedă de schimb?!
  Tagurile:
  Guvernul Orban, Kelemen Hunor

  Știrile Zilei