15:03 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5956300

  Un răspuns de ultimă oră al Serviciului Român de Informații îl pune pe președintele Iohannis într-o situație extrem de dificilă.

  BUCUREȘTI, 26 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum se știe, președintele Iohannis a formulat o acuzație gravă la adresa PSD și a parlamentarilor săi – cum că ar fi făcut înțelegeri secrete cu Viktor Orban ca ”să dea Ardealul ungurilor”. Iată declarația făcută de la tribuna Președinției.

  ”Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! (…) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.  Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?”.

  Imediat s-a pus problema dacă președintele a avut informații de la Servicii pe această temă – și de aici declarația.

  Ei bine, conform Antena 3, răspunsul ar fi venit de la SRI – și chiar dacă nu a avut loc încă o ședință a Comisiei de supraveghere a activității SRI, membrii acesteia au citit răspunsul.

  ”E un răspuns politicos, dar fără informații concrete”, spune reporterul Antena 3, după discuții cu parlamentarii care au citit răspunsul SRI. ”Un răspund diplomatic – dar se înțelege că nu SRI ar fi fost furnizorul informației – și că președintele a făcut o declarație politică, fără să aibă informații de la SRI”.

  Sursa citată arată că săptămâna viitoare se va reuni și Comisia SRI în ședință pentru a alege noul președinte – post rămas vacant după plecarea lui Claudiu Manda la Parlamentul European.

  Conform surselor, noul președinte ar putea fi fostul premier Eugen Bejenariu.

  Față de informația prezentată, precizăm că președintele, nefiind politician în sensul apartenenței la un partid, nu poate face declarații politice care să vizeze partide – decât dacă acuzația e bazată pe date concrete. Ceea ce, iată nu e cazul.

  Deci, răspunsul SRI confirmă un fapt clar: Iohannis a încălcat din nou Constituția și a comis un abuz în funcție – utilizând cea mai înaltă funcție în stat și mijloacele acesteia pentru a ataca partide politice.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Klaus Iohannis a convocat CSAT – într-o procedură specială
  Iohannis, declarații despre starea de alertă
  Știrea zilei: Iohannis, Băsescu și Dragnea – pedepsiți oficial pentru discriminare!
  Iohannis, reacție șocantă față de decizia prin care a fost sancționat!
  Ingrid Mocanu, cea mai abilă ironie la adresa lui Iohannis! Șeful de lagăr și Ciuma roșie
  Tagurile:
  Președintele României, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei