22:58 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4204111

  Titus Corlăţean i-a amintit lui Vela că este în funcţie datorită votului PSD și l-a acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei… încă din decembrie şi ianuarie.

  BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. La această oră are loc dezbaterea moțiunii simple inițiată de PSD împotriva ministrului de Interne Marcel Vela.

  O moțiune care s-a desfășurat în stilul politicianist cu care ne-am obișnuit în ultimii 15 ani, după ce acest important demers politic a căzut în desuetudine, odată cu renunțarea – de către premierul Tăriceanu – la cutuma demiterii ministrului dacă moțiunea trece.

  Totuși, dezbaterea de azi a avut un nivel mult mai ridicat și chiar o ținută demnă de Parlament – asta atât din cauza senatorilor, cât și a ministrului Marcel Vela, poate cel mai elegant în exprimare membru al Guvernului Orban.

  Un moment deosebit l-a constituit intervenția senatorului (PSD) Titus Corlăţean care, după ce i-a amintit lui Vela că este în funcţie datorită votului PSD, l-a acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei… încă din decembrie şi ianuarie!

  ”Din decembrie Guvernul Iohannis-Orban a avut acces la informaţii certe cu privire la gravitatea pandemiei, informaţii transmise pe canalele NATO”, a acuzat Corlățean, arătând că ”OMS a spus ce va urma din decembrie şi ianuarie”.

  Ori, acuză Corlățean, ”dumneavoastră aţi stat cu obsesia alegerilor anticipate, eraţi obsedat de puterea absolută în România”.

  ”Ce aţi făcut pentru gestionarea pandemiei în decembrie? Aţi tăiat 20 la sută din bugetul Sănătăţii. Alegerile anticipate erau mai importante decât sănătatea populaţiei”, a punctat Corlăţean.

  Titus Corlățean și-a declarat dezamăgirea față de atacurile lui Vela la PSD – ”sunteţi ministru de Interne datorită votului PSD”, spune senatorul social democrat, subliniind că ”PSD a ştiut atunci să treacă ”peste ce ne separă” pentru că ”ţara în pandemie avea nevoie de un guvern funcţional”.

  De asemenea, Titus Corlățean a pus întrebarea cheie – cine a dat ordinul și care este baza juridică a ”Operaţiunii Sparanghelul”?

  ”Cine a dat acest ordin? Preşedintele? Premierul? Dumneavoastră?”, a întrebat Corlățean, subliniind că ”dacă nu există o bază juridică şi nu e un acord româno-german, au fost încălcate ordonanţele militare şi hotărârile Parlamentului”.

  În orice caz, ar fi interesant dacă Titus Corlățean ar expune clar, detaliat, aceste ”informaţii transmise pe canalele NATO” în privința Pandemiei încă din… decembrie!

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Ingrid Mocanu, cea mai abilă ironie la adresa lui Iohannis! Șeful de lagăr și Ciuma roșie
  Știrea zilei: Iohannis, Băsescu și Dragnea – pedepsiți oficial pentru discriminare!
  Iohannis, declarații despre starea de alertă
  Dăianu îi cere direct lui Iohannis: “Această temă să fie exclusă din dezbaterea politică!”
  Iohannis, reacție șocantă față de decizia prin care a fost sancționat!
  Klaus Iohannis a convocat CSAT – într-o procedură specială
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Marcel Vela, Titus Corlățeanu


  Știrile Zilei