03:45 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  659240

  După discuții ample și tensionate în Senat, ministrul Afacerilor Interne a primit o lovitură din partea colegilor senatori.

  BUCUREȘTI, 26 mai, Sputnik, Evan Răutu. Poate cel mai apreciat ministru al Guvernului Orban a primit azi o lovitură din partea senatorilor.

  Astfel, senatorii au dat 65 „pentru” moțiunea simplă împotriva colegului lor, senatorul Marcel Vela, actualmente ministru al Afacerilor Interne.

  Astfel, moţiunea simplă intitulată ”Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, inițiată și depusă de social-democraţi împotriva ministrului Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

  Cutuma – convenție nescrisă – parlamentară cerea ca, în cazul trecerii unei moțiuni simple, ministrul vizat să fie demis. Dar, odată cu prima guvernare liberală de după 1990, cea  a lui Călin Popescu Tăriceanu (2004 - 2008), a fost încălcată această cutumă, care a căzut în desuetudine, iar de atunci nici un partid nu și-a propus să se revină la aplicarea ei.

  În acest fel, partidele și-au dat mâna pentru ca una dintre armele parlamentului să-și piardă eficacitatea.

  Dar, se poate spune că e o lovitură dură, pentru că Marcel Vela, vizat oricum de critici liberale după ce a îndrăznit să-l contrazică pe Orban, are acum și această ”pată” – a unei moțiuni care ar fi trebuit să-l demită. Ceea ce ar putea fi folosit în bătălia din PNL.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Marcel Vela, completări importante la Ordonanța de Urgență a Stării de Alertă
  Marcel Vela a anunțat CE va rămâne din Ordonanțele Militare în Starea de Alertă
  Ministrul Vela, clarificări importante pentru perioada de după 15 mai
  Marcel Vela, mesaj frumos la finalul stării de urgență
  Daniel Ghiță, ironia supremă despre strănutul penal al lui ”Vela Vuvuzela”


  Știrile Zilei