12:12 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  25270

  Deputații au dat un vot de blam ministrului Educației și Cercetării, pronunțându-se împotriva acestuia, cu 172 de voturi pentru și 92 împotrivă

  BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, intitulată ”Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată”, semnată de 93 de deputați de la Pro România și de la PSD, a trecut.

  Cele două partide au acuzat-o pe Monica Anisie de faptul că a dat dovadă de lipsă de viziune și de strategie, care a făcut ca ”preșcolari, elevi, studenți, părinți, bunici și personal din învățământ să trăiască luni de zile în panică și nesiguranță”.

  Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

  Au fost 172 de voturi ”pentru” și 92 ”împotrivă”.

  Chiar și așa, din punct de vedere juridic, adoptarea moțiunii simple nu obligă la nimic Executivul, fiind numai un vot de blam dat de Senat la adresa ministrului și activității sale.

  Premierul poate, însă, decide propunerea revocării sale din funcție, dar poate la fel de bine să îi ceară să își continue activitatea, subliniază stiripesurse.ro.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Monica Anisie, moțiune simplă

  Știrile Zilei