16:25 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  956130

  O soluție – ”nu la modul populist, aşa cum sunt majoritatea propunerilor din Parlamentului României, ci la modul realist”

  BUCUREȘTI, 28 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În fața reluării unei teme care face valuri exact la momentul oportun, fostul ministru al Finanțelor vine cu o soluție viabilă din toate punctele de vedere: constituțional, fiscal și politic. Și care se rezumă prin ”TOATE pensiile speciale TREBUIE impozitate”.

  Dar, așa cum spune Teodorovici, nu la modul populist, ”aşa cum sunt majoritatea propunerilor din Parlamentului României”, ci la modul realist, ”ținând cont de principiile Curții Constituționale şi de justiție socială”!

  Ce spune inițiativa depusă de Teodorovici la Parlament - aprobată deja de Senat:

  ”Vizează taxarea pensiilor între 7000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar pentru pensiile mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă, este solid fundamentată, are toate avizele necesare şi respectă toate principiile legale”, explică Teodorovici.

  În plus, ciudățenia celor care vin soluții aberante, inclusiv desființarea este că ei se declară… europeni și că vor ca România să fie ca Europa! Ori, în toată Europa occidentală există asemenea pensii!

  Așa încât, Teodorovici are dreptate să-i provoace pe autorii soluțiilor aberante – de fapt, fumigene menite să acopere probleme reale.

  ”Îi provoc pe cei care vor cu adevărat să rezolve această problemă de echitate socială, să voteze inițiativa mea legislativă‼️”, scrie Teodorovici, care postează și intervenția sa la Antena 3 pe această temă.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Teodorovici, acuzație gravă și denunț sub forma unei ironii: “Orban a avut dreptate!”
  Dăncilă și Teodorovici dau de pământ cu Cîțu și cu guvernul: ”Adevărul e că sunteți praf!”
  Teodorovici, ieșire fulminantă, curaj maxim și față de SUA – aruncă în aer scena politică!
  Acum: Starea de alertă – în pericol a fi respinsă! Teodorovici e decis!
  Teodorovici provoacă ”liderii”: ”E troc sau blat?! Este și asta o formulă de protecție!”
  Tagurile:
  Eugen Teodorovici

  Știrile Zilei