16:37 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1616200

  Ar însemna o preluare a puterii până la alegeri printr-o moțiune – ceea ce Marcel Ciolacu pare a amâna - însă liderul PSD e ferm în privința obiectivului principal

  BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În acest week-end, în presă a apărut informația, ”pe surse”, că PSD reface formula câștigătoare alături de liberalii din ALDE de fostul co-președinte al USL, Victor Ponta și de alți lideri și organizații.

  ”PSD, Pro România și ALDE vor semna un acord de formare a unei Alianțe politice de tipul celei care a fost Uniunea Social-Liberală (USL)”, scrie populara agenție ”Știri pe surse”, care menționează că ”detaliile acestei mega-alianțe politice se negociază în aceste zile: obiective, pondere, denumire, siglă, organisme comune”.

  Ei bine, aseară PSD, prin liderul interimar Marcel Ciolacu, a confirmat discuțiile cu Victor Ponta și Călin Tăriceanu.

  ”Am avut discuții cu domnul Tăriceanu și cu domnul Ponta - este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu”, a spus Marcel Ciolacu.

  Liderul PSD a confirmat și posibilitatea cooptării unor alte grupări politice – dar, la ”Sinteza Zilei”, a vorbit și de o implicare a sindicatelor.

  Desigur, asta ar însemna o preluare a puterii până la alegeri printr-o moțiune – ceea ce Marcel Ciolacu pare a amâna. Ciolacu însă e ferm în ceea ce privește obiectivul principal: alianța va câștiga alegerile parlamentare și locale.

  Conform agenției citate, Guvernul Orban II ar urma să fie ”doborât de o Moțiune de cenzură la care vor adera pe lângă membrii noii Alianțe (PSD, Pro România, ALDE) și UDMR și o parte din Grupul Minorităților Naționale” undeva la începutul lui septembrie.

  ”La acea oră nu ar mira pe nimeni poate ca și PMP-ul să calculeze că poate e mai bine să nu mai fie calculat lângă PNL, iar USR să încerce să își joace cărțile pe cont propriu”, scrie agenția citată – care numește această înțelegere în jurul PSD - ”Marele Plan al Opoziției unite”.  

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, PNL, Guvernare, plan, PSD


  Știrile Zilei